Braşov: Abandonarea câinilor, pedepsită cu închisoare sau amendă

Braşovenii care aleg să nu-şi sterilizeze câinii vor plăti o taxă anuală pentru fiecare animal în parte. Poliţia Animalelor Braşov a început inventarierea animalelor de companie, urmând

Braşovenii care aleg să nu-şi sterilizeze câinii vor plăti o taxă anuală pentru fiecare animal în parte. Poliţia Animalelor Braşov a început inventarierea animalelor de companie, urmând apoi ca acestea să fie microcipate. Astfel se doreşte controlarea înmulţirii câinilor şi a pisicilor abandonate.

În Braşov, sterilizarea câinilor şi a pisicilor cu stăpân a devenit obligatorie, iar cei care refuză această intervenţie vor plăti o taxă anuală de 300 de lei de animal.

Potrivit noului regulament, abandonarea câinilor şi a pisicilor constituie o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare între 6 luni la 3 ani sau amendă penală cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei, scrie adoptiicaini.ro.

O astfel de măsură s-a luat şi în Oradea, unde primarul cere sterilizarea tuturor câinilor, indiferent dacă aceştia au stăpân sau nu. Sterilizarea va fi făcută tuturor câinilor cu vârste peste 6 luni, excepţie făcând cei bătrâni sau bolnavi, cât şi cei cu pedigree.

Crezi că astfel de măsuri sunt necesare în toată ţara?

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod