Bombay - singura rasa de pisici complet negre

Nicki Horner, din Louisville, proprietara felisei Shawnee, a inceput sa creasca pisici de la varsta de 16 ani. Exemplarele ei de Persane, American Shorthair si Burmeze au reusit sa castige, de-a lungul timpului, cele mai importante premii la expozitiile in cadrul carora au fost prezentate. Prin anii '50, Nicki a inceput sa fie dominata de dorinta de a obtine o pisica cu blana neagra stralucitoare, cu temperamentul unei Burmeze, dar cu ochii aurii misteriosi, ca ai panterelor indiene. Incercand sa-si transforme visul in realitate, in 1958 a incrucisat un exemplar American Shorthair cu blana neagra cu o Burmeza de aceeasi culoare.
Rezultatul: un pisoias negru cu blana pufoasa care semana mai curand cu un porcusor de Guineea decat cu o pantera.

Nicki a renuntat un timp la proiectul ei, dar in 1965 a incercat o noua incrucisare intre Bumeze si American Shorthair. De aceasta data, insa, rezultatul s-a dovedit a fi pe masura asteptarilor crescatoarei. Exemplarul nou creat avea intr-adevar infatisarea unei pantere in miniatura. In 1976, CFA - Cat Fancier's Association - a acceptat ca noua rasa, denumita Bombay, sa fie prezentata in cadrul show-urilor feline.
Caracterele fizice ale Burmezei negre sunt usor de recunoscut in aspectul pisicilor Bombay.
Pe de alta parte, insa, exemplarul American Shorthair a transmis noii rase greutatea sa corporala specifica, dar si o natura mai putin galagioasa. Bombay este singura rasa de pisici negre si unica in al carei standard culoarea blanii valoreaza 50% din punctajul total.

Ramane la latitudinea iubitorilor de feline sa adore sau sa se teama de o pisica doar din motive cromatice.

Contra argumente
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod