Aspect general si aptitudini

Schnauzerul urias este copia marita si "intarita" a celui mijlociu, un caine impozant, puternic si util, care impune respect. Calitatile sale cele mai importante sunt inteligenta, atitudinea pozitiva fata de munca, forta, rapiditatea si rezistenta. Mai pe scurt, un caine ideal de serviciu, dur si tenace. El este nu doar rezistent, ci si puternic, necesitand prea putina ingrijire. Ca si in cazul celorlalte rase de paza si aparare, trebuie sa se acorde mare atentie dentitiei. Aceasta trebuie ingrijita in mod regulat, mentinuta curata si sanatoasa.
Nu sufera din cauza frigului si suporta destul de bine caldura. Pentru el miscarea este foarte importanta si trebuie ca acest program sa fie progresiv si permanent. Un exemplar tanar ar trebui sa alerge 10 - 12 km pe zi. Aceste exercitii zilnice il vor ajuta sa-si tempereze caracterul "revolutionar" pe care-l are din nastere.

Schnauzerul mijlociu a fost initial un caine destinat vanatorii de sobolani. El trebuia sa mentina curate grajdurile de cai. Cu toate ca in zilele noastre acest caine a devenit unul de companie, el si-a mentinut caracterul de paznic de nadejde.
In ultimii cincizeci de ani rasa a cunoscut o crestere de popularitate, poate si datorita caracterului echilibrat si aspectului, ajungand astfel sa ocupe o pozitie fruntasa in topul preferintelor iubitorilor de caini.

Schnauzerul pitic
Schnauzerii in tara noastra
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod