Aspect general

Gloster este o specie reprezentata de cele mai mici exemplare de canari, dimensiunile acestor pasari nefiind insa precis stabilite prin standard. Un canar de calitate show poate atinge o lungime de aproximativ 5 - 6,5 cm. In ciuda dimensiunilor sale reduse, canarul Gloster trebuie sa aiba corpul bine cladit (asemanator cu Fife Fancy), scurt, dar sa nu fie nici pe departe slab sau suplu. El trebuie sa dea impresia de forta si robustete, gatul sau fiind puternic, iar spatele lat. Pieptul si abdomenul trebuie sa se imbine astfel incat sa formeze o curba continua.
Aripile, purtate strans lipite de corp, si coada trebuie sa fie scurte. Aripile nu trebuie nici sa se intersecteze, nici sa stea departate de corp, dar varfurile lor trebuie sa se atinga. Coada trebuie sa fie bine purtata, sa nu coboare sub linia soldului. Picioarele sunt de lungime medie, pozitionate corect, pentru a asigura un bun echilibru al corpului.

Penajul canarului Gloster este mult mai fin decat al altor canari, fara pene in exces, si trebuie sa stea strans lipit de piele, conferind corpului pasarii linii precis desenate.
Standardul mentioneaza ca penajul trebuie sa aiba o culoare naturala. Aspectul exemplarelor Gloster nu este atat de frapant ca cel al canarilor Fife Fancy, dar sunt disponibili intr-o larga varietate coloristica, cu marcaje variate pe un fundal de culoare verde, scortisoara sau alb. Canarii cu penajul lipsit de marcaje si cu motul de culoare inchisa sunt recunoscuti pentru aspectul incantator.

Motul, semanand cu o coroana, trebuie sa aiba forma circulara, iar penele fine, ca niste fire, de lungime moderata, trebuie sa porneasca dintr-un punct aflat pe centrul capului.
Avand in vedere faptul ca aceste pasari au corpul acoperit cu pene scurte, lipite de piele, motul nu va ajunge niciodata sa fie atat de lung incat sa acopere ciocul si ochii. Penele frontale ale motului ajung cel mult pana la baza ciocului, iar ochii pasarii - conform standardului - trebuie sa se poata distinge. In cazul canarilor Gloster Consort, pasarile trebuie sa aiba forme bine rotunjite, cu o ridicatura pronuntata pe centrul capului.

Inmultirea canarilor Gloster
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod