Alimentatie si ingrijire

Alimentatie
Pisica Van Turceasca este activa, plina de sanatate, cu un apetit imens. Ea stie intr-adevar sa aprecieze o masa copioasa. Prin urmare este recomandata o dieta stabila, constituita din hrana uscata, suplimentele nutritive si delicatesele putand fi oferite doar ocazional. Unele exemplare, dupa ce au fost castrate, tind sa ia foarte mult in greutate, motiv pentru care este de preferat schimbarea tipului de hrana cu unul special creat pentru pisicile cu tendinte de ingrasare.

Pisoii Van Turcesti sunt foarte interesati de ceea ce mananca stapanul lor si, oricat v-ar implora din priviri sa le dati si lor o bucatica, incercati sa va abtineti.
Este foarte greu sa-i dezobisnuiti ulterior!

Ingrijire
Pisicile Van Turcesti nu necesita o ingrijire deosebita a superbei lor blani, aceasta pastrandu-si aspectul doar prin periere, tratament pe care ele il adora pur si simplu. Perierea previne, in acelasi timp, formarea ghemelor de blana in stomacul felinelor. Nu este nevoie sa imbaiati pisicile, decat in situatii cu totul exceptionale, sau in situatia in care sunt prezentate in expozitii.

Cat costa o pisica Van Turceasca?
Avand in vedere faptul ca aceste pisici sunt foarte rare, iar Turcia interzice exportul, pretul lor este destul de ridicat, fiind cuprins intre 220 si 400 de lire sterline (11.800.000 - 21.500.000 lei).


Aspect general
Comportament
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod