Ajuta si tu animalele strazii!

Astazi, Asociatia "Cutu, Cutu" (organizatie privata, non-profit, de protectie a animalelor), prin presedinta Marcela Lungu, ne ofera mai multe detalii referitoare la starea actuala a animalelor abandonate pe strazile din Romania.

Intr-un articol anterior, Adopta si tu un animal de companie!, iti povesteam despre animalele mele de companie si modalitatile prin care fiecare dintre noi poate adopta un animal fara stapan. Am reusit sa iti schimb opinia in ceea ce priveste aceste suflete care au nevoie de afectiunea ta?

Astazi, Asociatia "Cutu, Cutu" (organizatie privata, non-profit, de protectie a animalelor), prin presedinta Marcela Lungu, ne ofera mai multe detalii referitoare la starea actuala a animalelor abandonate pe strazile din Romania.



In 2008, in cadrul programului de adoptii "Un culcus pentru orice catelus", Asociatia "Cutu, cutu" a gasit stapani pentru aproximativ 250 de caini si pisici. Majoritatea acestor animalute provin de pe strada, fiind ocrotite de diversi iubitori de animale care au apelat la Asociatie, dar sunt si din adaposturi sau din casele oamenilor. Adoptiile s-au realizat cu un contract in baza legii de protectie a animalelor, astfel incat, Asociatia sa fie sigura unde ajung aceste animale si, ulterior, sa poata fi vizitate.

Te-ai gandit vreodata ca si tu poti da o mana de ajutor unei astfel de Asociatii, chiar daca nu ai destul timp liber pe care sa il petreci cu un animal de companie? Iata cum a procedat Sanda Jurja, medic oftalmolog din Constanta, care a adoptat cinci caini de la distanta, aflati in Bucuresti, in adapostul Asociatiei "Ia-ma acasa".
Initial a vrut sa adopte un singur caine, insa, cand a vazut fotografiile cainilor propusi spre adoptie, nu s-a putut hotari si a decis sa ii adopte pe toti cei cinci caini.

Din 2005, Sanda Jurja trimite lunar 150 de lei, corespondentul hranei si medicamentelor celor cinci suflete. Trei dintre ei si-au gasit stapan definitiv, dar ea a spus ca va adopta de la distanta alti trei caini. Banii ii trimite prin mandat postal sau ii depune direct in contul Asociatiei "Cutu,cutu", iar membrii organizariei predau acesti bani Asociatiei "Ia-ma acasa".

Printre serviciile pe care le ofera Asociatia "Cutu, cutu" se numara si cele de sterilizare a animalelor fara stapani sau de companie.
In tari precum Italia, Bulgaria si Turcia, legea obliga la sterilizarea animalelor fara stapan, fiind singura solutie viabila care duce la scaderea numarului animalelor strazii. Pisicile fara stapan sunt sterilizate in state precum Italia, Malta, Cipru sau Tunisia.
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena-eugenia pe 11 Ian 2018, 09:56
    pisoiasi in pericol

    sos.11 ianuarie 2018/ sos pentru 4 pisoiasi +mama lor sunt in mare pericol. o stimabila doamna le-a pus gand rau/ordin clar din partea duneaei/sa dispara din locul respectiv exact langa peretele blocului deci inafara unde i-a adus mama lor.Un tanar inimos si educat le-a improvizat o cutie imbracata ,calduroasa.Doamna X de la etajul 1 a declarat cu voce amenintatoare ca de azi vor disparea din acel loc sau vor fi agrasati etc.In toiul iernii este normal ca om sa ai atata ura si sa iei hotarari radicale fiindca asa gsandesti si numai asa si vrei ca lumea sa se comporte numai cum gandesti,cum te comporti tu ca om si cetatean? Nu cunoaste Legea de protectie si supraveghere a tuturor animalelor,fie cu stapani fie fara.Ne-a amenintat dtpdv.Puii sunt expusi la mari pericole.Intrebare! Cum ajuta asociatiile la protectia lor.Cine sa ii ajute?noi 2 persoane ii ajutam cu hrana adapost minim si mult stress pentru noi si pentru pisoi.mama lor. Cetatenii cei multi neimplicati ne dtreseaza prin faptele rele asupra lor ne agreseaza cu "I-al acasa"!Noi nu le adresam sfaturi de adoptie le dam libertatea de a hotara pozitiv civilizat constienti speram de Legea de supraveghere si protectie a animalelor.Dar totusi ce facem cu acesti pisoiasi,mama lor etc..in toiul iernii?Cetateni inversunati impotriva acestor animale sunt 90% care inving pe cei 4 care lupta ptr animale abandonate ptr drepturile lor la viata.

    0
    0

  • marius pe 10 Oct 2014, 22:14
    dumnezeu si animalele si oameni prosti

    si inca ceva nam noi voie sa castram animalele voua var conveni dupa ce ca leam distrus mai avem pretenti,le lasam cum lea dat dumnezeu,cum ajuns caini domesti=omul,disparitia animalelor=omul,incalzirea globala=omul,aste sunt doar cateva din cel 1 milion de acuzari,cand omul se pune cu natura natura castiga mereu dar cu rani grave din pacate

    0
    0

  • marius pe 10 Oct 2014, 22:10
    dumnezeu si animalele si oameni cei prosti.

    am vazut un comentariu in care se spune ca animalele sunt dobitoace dar oameni sunt cei prosti de la creare cand au muscat si barbatul si femeia din marul cunuasteri binelui si raului,dumnezeu a zis sa nu muste dar diavolu ia ispit si au muscat,pana sa muste toate fintile aveau foame potolita,iar omul se hrane cu rodul pamantului nu cu carne,daca ar fi dupa mine in aceasta lume animalele ar fi imparati si noi niste sclavi pentru ca asa meritam,nu va credeti superiori suntem niste monstri,noi leam facut asta tuturor animalelor,eu iubesc animale si incerc sa le ajut cum pot da am 12 ani si sunt din jud. giurgiu ,palanca si nu sunt fundati la care sa particip,sa nu va aud ca nu credeti in dumnezeu este doar un dumnezeu si acela este al crestinismului nu spun asta pentru ca asta miau dat la nastere,religia mea este cea pe care inima mea o crede adevarata,o sa vedem cu toti la moarte in flacarile iadului cu toti,apocalipsa va veni in curand nu se stie dar va veni si cei rai vor si cei buni aung in rai,daca ar fi sa merg in rai mias da la schimb intrarea pentru natura.

    0
    0

  • bambus pe 27 Sep 2013, 08:38
    baaasta!!!

    Am fost externat dntr-o clinica de chirurgie deorece cu citeva zile in urma cainele maidanez caruia luni la rind i-am dat cite ceva din sacosa m-a hacuit de picior. Diagnoscul de pe foia de internare: PLAGI MUSCATE, MULTIPLE, RECENTE, DILACERATE REGIUNEA POPLITETE CU HEMORAGIE MASIVA. Dupa ce cainele si-a facut mendrele am reusit sa scot cureaua, si mi-a legat gamba pentru ca pierdeam mult singe. Cu greu am reusit sa sun la 112. Daca pina mai ieri eram impotriva eutanasieriii, acum baaaasta, toate javrele de pe strazi trebuie stranse, spinzurate, jupuite si facute din ele sapun, genti curele etc Cine a mi-a scris: "Din bucata mea de paine/Am hranit un om si-un caine/ Cainele s-a dat la mine/Tot omul ma face bine " Nu meritam sa platesc asa de scump simpatia aratata unui animal . Caci animalu'i animal . Nu degeaba poporul le numeste DOBITOACE".

    0
    0

  • Maria pe 9 Mai 2013, 13:40
    Cat mai repede!!

    as vrea si eu sa stiu daca asociatia inca mai exista si in zilele de azi!!!

    0
    1

  • Anca pe 12 Iun 2012, 11:17
    Sa ajutam aceste ființe fără vina!!!

    Buna ziua, Animalele care trăiesc pe străzi,trebuiesc ajutate și protejate de către oameni.Eu iubesc foarte mult animalele,de când era mica,de pe la vârsta de 8 ani, îmi petrecem timpul liber în preajma câinilor fără stăpân.Ii îngrijeam, hrăneam si le făceam adăposturi improvizate(din cutii de carton).Nu vreau sa vorbesc foarte mult despre mine sau despre ce am făcut eu,vreau sa aduc în discuție ceea ce putem face cu toții pentru aceste ființe nevinovate. Tin sa spun,ca agresivitatea animalelor fata de noi oamenii,tot noi o provocam, agresându-i fizic când sunt mici și chiar si la maturitate. As vrea sa spun o idee de a mea,care ar putea ajuta animalele fără stăpân. Informarea si educarea copiilor(de către părinti in primul rând)in ceea ce privește ființele din jur și nevoia lor de dragostea noastră.Daca nu vrei sa faci cuiva bine,nu ii face nici rău! Ar trebui ca prin școli sa se organizeze proiecte pentru protecția animalelor,in care sa se implice elevi care doresc sa ajute aceste animale. Știu din propria experiența,ca oamenii sunt dispuși sa adopte un cățel maidanez, atât timp cât este curat și îngrijit. Daca copii s-ar implica mai mult,ar fi foarte bine.Acestor animale le trebuie stăpâni!Daca din fiecare scoală din țară,un număr de minim 50 - 60 de copii s-ar implica si ar lua in grija un cățel(nu trebuie sa il i-a neapărat acasă),l-ar hrăni și îngriji,ar pune anunțuri pe internet,iar într-un sfârșit cineva l-ar adopta cineva. (Eu am dat în același mod spre adopție,5 caței,care au fost adoptați la un interval de o săptămână de la adăugarea anunțului,fiecare cățel având un cămin diferit,DECI SE POATE!!)Gândiți-va câți caței am putea salva..S-ar putea organiza donări,de 1 leu,2 lei prin instituții de stat sau/si private pentru castrarea câinilor.Nu pot existat atâtea adăposturi,sunt prea multi caței...Trebuie cu toții sa ne implicam și sa ii ajutam!Eu una m-as alătura unui grup de oameni care se implica în salvarea acestor ființe,dar nu știu unde sa găsesc acest grup... Va mulțumesc! O zi buna!

    1
    0

  • Frunza Valentin pe 1 Mar 2012, 12:53
    corectare text

    miiiiiiiiii de scuze pentru greseala facuta(care va fi mereu credincios si recunascator pentru binele oferit)

    1
    0

  • Frunza Valentin pe 1 Mar 2012, 12:50
    adoptii

    daca cineva iubitor de animale doreste in adoptie un catel sau o pisicuta va rugam sa ne contactati si putem fixa o intilnire pentru a alege viitorul prieten care nu va fi mereu credincios si recunascator pentru binele care il dati.

    0
    0

  • niculae ecaterina pe 20 Feb 2012, 17:17
    adapost pentru 2 pisici surori in cyprus

    caut o persoana care poate avea grija de cele 2 pisicute timp de 4 luni s_au un adapost de unde pot fii adoptate.Sunt castrate iubitoare si foarte jucause iar persoana care le_a avut in grija a ramas fara servici iar pisicutele mele au ramas pe strada.Va rog sa ma ajutati.Eu revin in cypru pe 5 iunie timp in care nu pot trai stiind ca pisicutele sunt fara adapost

    0
    0

  • rudolfleonard pe 8 Apr 2010, 21:26
    bolnav de cancer

    Rudolf leonard : Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR : RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor! E-mail: rudolfleonard13@yahoo.com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un comentariu pe acest blog. 0757205495 intrebarea se refera la articolul Sponsorizari de 3.000 de euro pentru inventii de pe antreprenor.net

    1
    0

  • Ionela pe 9 Feb 2010, 15:10
    rautatea oamenilor fata de animalele de pe strada

    am auzit in urma cu o seara ca vor lua masuri asupra cainilor comunitari ceea ce vor sa faca mi se pare o cruzime.vor sa omoare toti caini vagabonzi.nu sunt de acord cu acest lucru.ar trebui sa facem cv.

    0
    0

  • statnei bianca pe 28 Iun 2009, 23:30
    va rog ajutati-ma macar cu un sfat

    VA ROG DIN SUFLET AJUTATI-MA,in urma cu ceva timp am luat de afara cateva pisici deoarece oamenii au pus otrava si foarte multe animale au murit:((pana acum leam tinut in casa insa problema este ca eu trebuie sa plec sa muncesc in franta si nu am cui sa le las mai ales ca 4 dintre ele au fatat acum 2 sapt.daca le voi da afara cu siguranta vor muri si nu vreau sa se intample asa ceva deoarece eu iubesc enorm aceste pisici.de asemenea sunt dispusa sa ofer lunar o suma de bani si deseori cate un pachet din franta cu mancare pt pisici deoarece acolo este foarte ieftina mancarea pt ele.fac acest lucru pt ca le iubesc enorm si vreau s le fie bine.va rog ajutatima

    0
    0

  • darie pe 14 Iun 2009, 12:21
    drepturi ale animalelor inaintea drepturilor..noastre???

    tara de kk cu oameni de kkt... Inatai sa faca ceva pt tara asta nu doar sa fure si sa puna biruri k acum 400 ani. N-au facut in 20 ani nici cat ceausescu in 2...au stat doar de furat, mintit, vorbit... Faceti ceva pt Buc: - locuri de parcare - si nu vor mai fi masini parcate iurea si atunci pe drept se pot ridica nu asa abuziv pt k omul nu are unde parca. S-o ia cu el in apartament??? - plantati pomi k deja e insuportabil pe caldura Bucurestiul si ajunge stresul, macar oxigen sa avem sa ne poata chinui cu furturile.. - curatati lacurile, ca atatia oameni din capitala nu au unde iesi in weekend. Va amintiti ce pline erau TOATE bazele si strandurile pe timpul "Dictatorului" si "Comunistilor", pt ca erau curate, ingrijite si se putea face baie in lacuri, oamenii aveau si ei un weekend de relax dupa o sapt de munca? Oamenii au nevoie de lacuri curate, locuri de parcare, natura si..civilizatie... - Hingherii mai exista k e plin sect 2 de caini PESTE TOT si nimeni nu afce nik, nici ontanu. Risti sa fii muscat sau sa calci in kk de caini...apoi nu mai stii daca miroase ca ai calta in el sau de la politicieni... Cat despre "inimosii" ce sustin drepturile animalelor (ca si a oamenilor ce fac infractiuni) ar trebui intai sa se gandeasca si ei si leagea la drepturile celor ce sunt buni cetateni si nu fac nimic rau, nu puneam la egalitate ca drepturi un caine ce ataca sau e agresiv, si un om ce se duce acasa, ori un infractor si un muncitor ce se duce la familia amarata...la copii sau batranii ce nu au putere sa se apere..intr-o societate din secXXI..

    2
    1

  • liv pe 14 Iun 2009, 11:46
    pichetare 16 iunie 2009 in Piata Constitutiei- protectia animalelor

    Lungu Marcela: Va asteptam la pichetare marti,16 iunie 2009,ora 9, Pt Constitutiei. Va rugam sa aduceti fiecare cate un animal din plus sau din alt material: caini, pisici, cai; fluiere, bannere prin care afisati ce organizatie/oras/doleanta reprezentati si cu recuzita microbistica. Scoateti din garderoba tricourile cu animale.Veniti cu animalele din dotare! (cu botnita, lesa si punga). Prin aceasta pichetare incercam sa le impunem deputatilor sa voteze legea pentru animalele strazii, care asteapta de 2 ani in sertarele lor! Daca s-ar da,fiecare localitate ar fi obligata sa faca ADAPOSTURI pentru cai, magarusi, caini/pisici si sa sterilizeze cainii si pisicile. Atunci nu veti mai plati dv. si vor dispare animalele de pe strazi iar oamenii nu vor mai fi muscati. Are cineva idee de unde imprumutam un cal.

    0
    1

  • essam pe 28 Mar 2009, 17:14
    urgent,semnati petitii pt a ajuta saracele animale in suferinta

    urgent,semnati petitiile pt a creea un adapost decent in Dolj,caci acel stabiliment care exista la Facai,este un lagar oribil; http://www.petitionduweb.com/defense_des_animaux-3524.html http://www.thepetitionsite.com/11/stop-cruelty-against-street-dogs-in-south-of-romania http://www.petitieonline.ro/petitie/catre_primaria_craiova_si_catre_autoritatile_responsabile_din_dolj-p53123040.html Semnati pt aplicarea legii europene de protectie a animalelor si vizitati blog-ul international http://blog.france2.fr/nosamislesbetes/ multumim

    0
    0

  • SANDA pe 22 Mar 2009, 14:49
    ANIMALE

    Au nevoie de mai mult decit de felicitari.Cainii (6)de la spitalul BREAZA PH..au nevoie de ajutorul dv-stra.AM reusit sa-i improvizam un tarc dar nu le este bine acolo.Nu prea au ce minca,cind erau prin curte le mai aruncau bolnavii cite ceva,dar acum sunt intr-o anexa unde nu mai pot ajunge la ei.De la cantina spitalului,pe resturile alimentare este mare bataie,ptr.porciii si animalele unor salariati.Ei erau mai mult hraniti de bolnavi. Au fost aruncati de oameni iresponsabili cand erau pui si au crescut si ei si acum sunt f.iubitori isi dau sufletul ptr.o mingiiere ;toti sunt sterilizati de o asistenta care i se rupe inima sa fie omoriti;soarta aceasta ii asteapta',sunt dusi la boldesti-scaieni,ii ia masina protanului si.........ce credeti ca se intimpla?.Le-am facut si poze care vor fi postate.Va rog ,cine ar vrea un animalut credincios si iubitor care v-ar multumi ,toata viata lui,ptr.curte,bineinteles,caci intr-o curte au trait.VA ASTEAPTA CU DRAG.

    0
    0

  • daniela88oana pe 11 Mar 2009, 22:51
    felicitari

    admir foarte mult gestu pe care il faceti FELICITARI!!

    1
    0

  • stanciu cornelia pe 23 Feb 2009, 11:40
    animale companie

    am 18 pisici si 6 caini sterilizati luati de pe strada cu banii mei;dar urgenta urgentelor sunt cei 6caini sterilizati tot de mine de la spitalul breaza prahova ptr.care directoarea a chemat hingherii au fost luate 2 cateluse sterilizate iar ceilati au fost salvati de o colega care numai ca nu a ingenuchiat in fata lor dar vor veni iar directoarea ne da ultimaturi sa-i luam de acolo sa dispara .nu avem unde sa-i ducem mentionez ca acesti caini sunt de pe vremea cand dumneaei nu era pe aci.acesti caini sunt dusi la boldesti-scaieni unde sunt omorati.rugam toti iubitorii de animale din tara sa ajute aceste biete suflete si sa le scape de la moarte am dat din banii mei sa ajut la stoparea inmultirii cainilor dar nu se tine cont nu se respecta legea....acesti caini vor fi omoriti si cu asta nu va rezolva nimic d-na director intr-o luna vor aparea altii daca locul va ramane gol;ptr.ca a ramas consecventa pe aceasta pozitie sa vina hingherii desi am vazut caini peste tot la spitale mari mai ales curtea spitalului breaza este f. mare cu deschidere spre riul prahova.nr telefon 0730313019 0244342218 0244340845

    1
    0

  • Nicoleta Tarantus pe 28 Ian 2009, 17:29
    Raspuns pentru Filo

    Cei doi catelusi din poza articolului nu sunt pentru adoptie, dar daca doriti sa adoptati animalute fara stapan, contactati Asociatia "Cutu, Cutu" (aveti datele in articol) sau Asociatia de Protectia Animalelor Robi (aveti toate informatiile pe www.4animals.ro). Sa ne povestiti despre noul prieten!

    1
    0

  • Filo pe 28 Ian 2009, 13:02
    adoptie

    Cei doi catelusi din poza sunt pentru adoptie?Sau numai reclama?Vreau si eu unul mic ca aceia.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod