Ai câine mai mare de şase luni? Legea te obligă să-l sterilizezi!

Bucureştenii care deţin un căţel mai mare de şase luni vor fi obligaţi să-şi înregistreze animalul în baza de date a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi

Bucureştenii care deţin un căţel mai mare de şase luni vor fi obligaţi să-şi înregistreze animalul în baza de date a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi să-l sterilizeze, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General, aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii.

Excepţie fac doar câinii utilitari şi de vânătoare care sunt înregistraţi la Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti, câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Administraţiei şi Internelor şi câinii a căror stare de sănătate nu le permite.

Noul proiect prevede obligaţia tuturor posesorilor de câini care depăşesc vârsta de şase luni din Bucureşti să-i sterilizeze în termen de un an de la data intrării în vigoare a hotărârii, anunţă Hotnews.

Proiectul însă nu prevede deocamdată amenzi pentru cei care nu respectă aceste prevederi sau vreo formă de control privind respectarea lor.

Pe de alta parte, persoanele juridice, instituţiile şi ONG-urile care capturează, adăpostesc, transportă, sterilizează, identifică şi adoptă câini fără stăpân sunt obligaţi să înformeze reprezentanţii ASPA, în caz contrar vor fi sancţionaţi cu o amendă de 2.000 de lei.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod