Actriţa Brigitte Bardot: Eutanasierea maidanezilor este "o crimă"

Cunoscuta apărătoare a drepturilor animalelor, actriţa Brigitte Bardot, a trimis săptămâna trecută o scrisoare deschisă adresată deputaţilor români prin care cere respingerea legei privind

Cunoscuta apărătoare a drepturilor animalelor, actriţa Brigitte Bardot, a trimis săptămâna trecută o scrisoare deschisă adresată deputaţilor români prin care cere respingerea legei privind eutanasierea şi asta "deoarece câinii fără stăpâni din România sunt o tristă consecinţă a regimului comunist, a vota eutanasiere lor aminteşte de hotărârile dictatoriale ale trecutului".

"După atâţia ani de masacre organizate împotriva câinilor fără stăpâni, este momentul să căutaţi răspunsul pentru acest eşec sângeros.

De ce, în continuare, numărul câinilor este atât de mare? Pentru că aceste ucideri sunt îndreptate împotriva efectelor şi nu a cauzei suprapopulaţiei animale; dacă omorârea animalelor ar fi fost o soluţie, România nu s-ar găsi astăzi în situaţia actuală. Dumneavoastră vorbiţi despre "eutanasiere", eu vorbesc despre crimă, despre genocid animal, deoarece nu se pune problema scurtării suferinţelor unei fiinţe, ci a exterminării unei întregi populaţii aflată în deplină sănătate. Există deopotrivă soluţii şi bugete pentru realizarea lor în mod corespunzător.
Se pare că primăriile au destui bani pentru mii de ucideri costisitoare; atunci, de ce n-ar susţine asociaţiile de protecţie a animalelor în activitatea lor de sterilizare, vaccinare şi înregistrare ale câinilor, acordându-le timpul de a găsi adoptatori?
" sunt cuvintele actriţei.

Azi, 12 aprilie, Camera Deputaţilor decide soarta câinilor comunitari: sterilizare sau eutanasiere. Legea aflată în dezbatere prevede ca toţi câinii vagabonzi care nu sunt adoptaţi în 30 de zile să fie eutanasiaţi.

Iubitorii animalelor continuă protestele din Parcul Izvor.

Tu eşti de acord cu legea eutanasierii?

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod