9 metode de a ține câinele departe de flori

Când nu vă jucați împreună, probabil că este ocupat să sape tocmai pe lângă florile din grădină. Descoperă câteva metode de a ține câinele departe de flori.
Comic sau nu, cu siguranță ți-ai prins câinele de câteva ori în timp ce săpa în zona florilor. Nu trebuie însă să-ți faci griji pentru că este o problemă obișnuită și poți folosi multe metode de a ține câinele departe de flori. De cele mai multe ori este curios să vadă ce sunt florile, chiar dacă le poate rupe rădăcinile. Nu te supăra, ci găsește trucuri pentru a-i distrage atenția. 

 
Iată câteva metode de a ține câinele departe de flori:

 
1. Încearcă să-ți dai seama care este problema reală

Trebui să te gândești și dacă rasa câinelui tău i-ar putea influența obiceurile. De exemplu, câinii husky sunt mai interesați să investigheze și să facă diferite săpături în grădină. Dacă știi că acest tip de comportament este un risc poți lua măsuri din timp pentru a preveni momentele neplăcute. De asemenea, problema reală poate fi cu totul alta.
Poate este prea cald afară sau câinele s-a plictisit și vrea să găsească gândaci sau râme ca să se joace, fără să ia în calcul ce s-ar putea întâmpla cu florile. Observă cu atenție comportamentul câinelui și mai ales momentele în care începe să sape. În acest fel îți va fi mult mai ușor să găsești remediul potrivit.

 
2. Cum să ții câinele departe de flori: Folosește un gard

Dacă întotdeauna ai vrut să-ți decorezi grădina cu un gard interesant, acum este momentul să o faci. În acest fel vei crea o barieră vizuală, dar și fizică pentru câinele tău. Ai grijă să corelezi înălțimea gardului cu dimensiunile câinelui ca să nu-i fie prea ușor să sară peste el. 

 
3. Îngroapă niște baloane

Poate părea o soluție puțin cam drastică, dar este încă recomandată de specialiști. Baza acestei soluții este ideea că atunci când balonul pocnește câinele se va speria și va renunța să mai sape în acea zonă pe viitor.
Dacă nu vrei să-l sperii te poți orienta spre soluții alternative.

 
4. Cum să ții câinele departe de flori: Construiește o movilă

O idee ingenioasă este și să faci o movilă în grădină, la baza căreia să plasezi conuri de brad. Este o soluție simplă pentru a dezvăța câinele să sape în zonele respective. Labele câinilor sunt foarte sensibile, iar textura conurilor de brad îi va deranja și vor prefera să-și îndrepte atenția spre alte activități mai interesante.

 
5. Amenajează-i un spațiu special în grădină unde poate săpa după bunul plac

În loc să încerci tot timpul să-i restricționezi acțiunile de ce nu-i oferi un loc în grădină unde să-l încurajezi să sape? În acest fel îți poți proteja florile fără să faci câinele să se simtă plictisit sau să încerci să-l sperii pentru a evita acele zone. Odată ce va învăța care este zona destinată săpatului se va duce direct acolo și va face ce-i place mai mult.
De multe ori câinele nu începe să sape doar pentru că se plictisește, ci pentru că îi place această activitate. 

 
6. Curăță plantele în mod strategic

Dacă este vorba despre trandafiri, ia spinii pe care îi înlături de obicei sau pe cei care s-au uscat și împrăștiei-i pe pământuil din jurul florilor. Câinele va deveni mult mai precaut și va evita să pășească sau să sape în zona respectivă. 

 
7. Cum să ții câinele departe de flori: Folosește puterea condimentelor

De obicei câinii evită mirosurile puternice și gusturile foarte picante. Dacă vrei să nu mai sape în zona florilor pregătește un amestec din pudră de chilli și semințe măcinate de muștar și presară-l în jurul perimetrului în care se află florile. Acea zonă nu se va mai regăsi în topul preferințelor câinelui și o va evita din reflex.

 
8. Supraveghează-l când este în grădină

Poate părea evident, dar dacă ești atent la ce face câinele în grădină îl poți opri în timp ce sapă, astfel încât florile nu vor avea de suferit. 

 
9. Cum să ții câinele departe de flori: Dă-i altceva de făcut

Dacă sapă în grădină pentru că are prea multă energie, scoate câinele la plimbare de două ori pe zi și jucați-vă împreună. În acest fel te asiguri că face mișcare, iar ravagiile din grădină vor înceta, în timp ce câinele tău este bucuros că petrece mai mult timp cu tine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod