5 avantaje importante ale sterilizării pentru căţele

Nu sunt puţini proprietarii de câini sau pisici care îşi pun întrebarea dacă sterilizarea este bună sau nu pentru patrupedele lor, dar şi când este momentul perfect pentru o astfel de

Nu sunt puţini proprietarii de câini sau pisici care îşi pun întrebarea dacă sterilizarea este bună sau nu pentru patrupedele lor, dar şi când este momentul perfect pentru o astfel de intervenţie. Nu numai că o astfel de decizie te scapă de riscul unei sarcini nedorite şi de înmulţirea câinilor fără stăpân, dar aduce şi numeroase beneficii asupra stării de sănătate a animalului.

În cazul femelelor, sterilizarea permanentă se face chirurgical şi constă în extirparea ovarelor (ovariectomie) sau extirparea ovarelor şi a uterului (ovariohisterectomie).

Intervenţia poate fi făcută chiar înainte de primul ciclu, reducându-se astfel riscul apariţiei unor afecţiuni provocate de disfuncţiile hormonale. Veterinarii nu recomandă sterilizarea în perioada de călduri şi nici în cazul unei gestaţii avansate. Indicat este ca sterilizarea să aibă loc în anestru (la cel puţin două luni după călduri).

Sterilizarea are numeroase avantaje. Iată 5!
1. În primul rând, se elimină riscul apariţiei unor pui care să nu-şi găsească stăpâni.
2.

Tulburările de comportament care apar la femelele în călduri precum agresivitate, irascibilitate, vor dispărea. În plus, nu vor mai fi probleme cu numărul mare de masculi care vor urmări căţeaua la fiecare plimbare.
3. Prin sterilizare se previn boli precum gestaţia şi lactaţia falsă sau piometru.
4. Statistic, durata de viaţă creşte semnificativ la animalele castrate.
5. Căţelele sterilizate prezintă risc scăzut de cancer mamar şi ovarian.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod