Zece filme care ne fac mai buni de Sărbători

Facebook Twitter Comenteaza
Zece filme care ne fac mai buni de Sărbători

Poate datorită colindelor şi faptului că oraşul nu mai este atât de gri, ci înviorat de mii de beculeţe multicolore. Zăpada - de asemenea - trezeşte amintiri din copilărie, când fără niciun fel de griji ne petreceam ziua întreagă pe derdeluş, iar seara primeam mere coapte cu scorţişoară. Intrarea într-o astfel de dispoziţie ne face să întocmim o listă a filmelor care au şi ele darul de a ne schimba de Crăciun; de a ne face mai generoşi, şi în stare să ne reevaluăm priorităţile şi relaţiile cu cei de lângă noi.

Lista de mai jos este deschisă şi propunerilor voastre.

Adăugaţi acele filme pe care aţi vrea să le revedeţi de Crăciun, tocmai pentru starea pozitivă pe care v-o induc, sau pe care doriţi să le recomandaţi celorlalţi. Majoritea titlurilor se găsesc pe DVD în România




It's a Wonderful Life (1946)

Povestea unui bărbat care vrea să se sinucidă în Ajunul Crăciunului. Întâlnirea cu îngerul său păzitor îi va schimba cu totul viziunea asupra vieţii, acesta arătându-i bărbatului cum ar fi arătat lumea dacă el nu ar fi existat. Cu siguranţă clasicul de Crăciun al lui Frank Capra e un pic siropos, şi cu toate astea învinge părerile cinice cu unul dintre cele mai frumoase momente care au loc lângă brad.

Practic spiritul Crăciunului ne invadează sufletul. După ce ne-a introdus timp de două ore în viaţa aproape ratată a lui Jimmy Stewart, un personaj obişnuit, Capra ne face să lăcrimăm la imaginea adunării de Crăciun şi la replica dată de copilul protagonistului: "de fiecare dată când sună un clopoţel, un înger îşi primeşte aripile...."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod