Vrei flori la primăvară? Plantează bulbi acum!


Acum este momentul perfect pentru plantarea florilor cu bulbi care îţi vor colora zilele de primăvară. Iată care sunt regulile de bază în ceea ce priveşte plantarea bulbilor: Alege bulbi de

Acum este momentul perfect pentru plantarea florilor cu bulbi care îţi vor colora zilele de primăvară. Iată care sunt regulile de bază în ceea ce priveşte plantarea bulbilor:

Alege bulbi de calitate
Bulbii de calitate se vor transforma în plante sănătoase şi frumoase. Prin urmare, alege bulbii sănătoşi, care nu prezintă pete, zone moi sau urme de mucegai. De asemenea, alege-i pe cei mai mari pentru că aceştia vor produce cele mai multe flori.

Alege locul potrivit
Chiar şi cei mai sănătoşi bulbi nu vor răsări sau nu vor face flori dacă sunt plantaţi în locuri nepotrivite. Majoritatea plantelor cu bulbi preferă soarele direct, mai exact cel puţin şase ore de soare direct pe zi, şi un sol bine drenat.

Momentul plantării
Este foarte important de ştiut că nu toate plantele cu bulbi se plantează toamna.

Cele care înfloresc primăvara ar trebui plantate în septembrie sau octombrie (lalele, narcise, clopoţei, zambile etc.), dar cele care înfloresc vara, precum daliile sau gladiolele, ar trebui plantate primăvara, după ce pericolul de îngheţ a trecut.

Adâncimea adecvată
O regulă de bază este aceea ca groapa în care vei pune bulbul să fie de două sau trei ori mai adâncă decât este înălţimea bulbului. Bineînţeles, sunt şi excepţii, de aceea, dacă ai cumpărat bulbii, vei găsi pe ambalaj recomandările de plantare.

Plantează-i grupat
Majoritatea plantelor cu bulbi ce înfloresc primăvara arată mai bine în grupuri mari, compacte, decât în rânduri drepte.

Cu cât sunt mai mulţi bulbi în grup, cu atât impactul este mai mare.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod