Cum sa cureti rapid o portocala

VIDEO: Cum să cureţi o portocală în 30 de secunde. O metodă genială!

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să pofteşti la o portocală, dar să-ţi fie prea lene ca să o cureţi? Vezi o metodă genială să cureţi în 30 de secunde o portocală!

Portocalele se numără printre citricele preferate de majoritatea persoanelor, însă uneori ne este mult mai lene să le curăţăm şi optăm pentru clementine sau mandarine pentru simplul motiv că sunt mai uşor de decojit. De ce să apelezi la alternative când tu pofteşti la portocale!

Există mai multe metode să cureţi o portocală, însă de cele mai multe ori alegem să folosim unghiile în locul unui cuţit pentru a pătrunde în coajă, însă se întâmplă să fie mai coaptă şi să curgă multă zeamă.

Nu eşti deloc încântată de acest lucru, probabil că şi de aceea renunţi des să mai cureţi o portocală.

O altă metodă pe care o folosim adesea pentru a curăţa o portocală este de a secţiona coaja în mai multe locul pentru a decoji pe bucăţi fructul. Nici aceasta nu este o soluţie foarte rapidă şi uneori se întâmplă să tai prea adânc şi să curgă zeama peste tot.

O altă variantă la care apelează unele persoane când curăţă o portocală este aceea de a secţiona portocala integral pentru a obţine sferturi de fruct.
Însă, problema este aceeaşi cu sucul care curge peste tot.

Ei bine, dacă vrei o altă soluţie ca să cureţi în 30 de secunde o portocală şi fără să faci suc peste tot, iată o metodă genială!

După ce ai tăiat portocala la ambele capete, se secţionează cu cuţitul până la jumătate, după care se desface şi se scot feliile de le coajă. Simplu şi rapid, însă această metodă va funcţiona mai bine pentru portocalele care au coaja mai groasă şi se desprinde foarte uşor!

Vezi în filmuleţul de mai jos cât de simplu să cureţi o portocală în 30 de secunde:

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod