Unde iesi la iarba verde de Paste?


Daca in familie sunt pasionati de pescuit sau chiar tu ai o astfel de pasiune, in jurul manastirii se afla lacul Caldarusani, un lac format de-a lungul raului Ialomita. Inainte de a va instala cu unditele, lansetele si tot ce este necesar, trebuie sa aflati daca pescuitul este permis cu sau fara taxa.

Dridu, Ialomita


Aceasta localitate indeplineste conditiile pentru un loc bun de picnic: este situata la 50 de km de Bucuresti, in judetul Ialomita, unde poti vizita biserica din lemn din Dridu-Snagov, ridicata la sfarsitul anilor 1700, in vremea domniei lui Alexandru Ipsilanti.

In aceasta localitate se afla si Barajul Dridu, un loc bun de pescuit, dar chiar si de plaja, daca vremea este suficient de buna.

Locul de picnic poate fi la marginea localitatii Dridu, langa baraj, zona in care se afla si Manastirea "Acoperamantul Maicii Domnului", o manastire construita la putin timp dupa Revolutia din 1989.

Periprava, Tulcea


Desi numele Periprava ne trezeste amintiri neplacute, in apropierea acestei localitati existand in timpul regimului comunist o inchisoare politica, frumusetea locului nu poate fi trecuta cu vederea.

Delta Dunarii este un loc in care orice roman trebuie sa ajunga cel putin o data in viata, iar perioada sarbatorilor de Paste, cand avem nevoie de liniste si reculegere, este o ocazie foarte buna.


Te poti caza in numeroasele cabanute aflate in zona sau chiar in casele localnicilor primitori. Ai ocazia sa testezi borsul autentic pescaresc si diversele preparate traditionale din peste.

Plimbarile cu barca, pescuitul si contactul cu fauna zonei nu trebuie sa lipseasca de pe lista.

Un articol de Georgiana Dorobantu

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod