Un stil varatic pentru o locuinta mai luminoasa!

Am intrat in cea mai calduroasa luna a verii, care si-a anuntat destul de furtunos prezenta in toata tara, cu ploi din ce in ce mai multe. Oricum, nu te multumi cu atat...

Am intrat in cea mai calduroasa luna a verii, care si-a anuntat destul de furtunos prezenta in toata tara, cu ploi din ce in ce mai multe. Oricum, nu te multumi cu atat, crezand ca vara si-a spus ultimul cuvant... Temperaturile exagerate sunt departe de a fi "fugit" de pe plaiurile mioritice...

Ca atare, ce poti face pentru un look mai proaspat si mai luminos al apartamentului tau, fara sa faci eforturi supraomenesti de schimbare a mobilierului si nu numai?

Poti aduce intreaga forta a verii in incaperile tale, punctand cu propria personalitate elementele de decor... Iti garantam ca timpul petrecut cu acest proiect de "transformare" a locuintei tale nu va presupune inlocuirea sau chiar "eliminarea" confortului pe care ti-l doresti in timpul iernii, cand lenevesti in canapele moi, pufoase si...

de dimensiuni apreciabile.

Vrei mai multa lumina? Simplu! Inlatura draperiile greoaie si transforma ferestrele in punctul focal al incaperii. Lumina este excelenta in timpul zilei, mai ales daca incaperea nu este atat de intunecata incat sa fii nevoita sa apelezi la iluminatul artificial. Insa pe timpul noptii ferestrele "golase" s-ar putea sa devina doua pete negre, extrem de dezagreabile.

Pentru a evita acest lucru si pentru a asigura intimitatea si un aspect placut, pastreaza transperantele trase in timpul zilei, iar noaptea acopera ferestrele cu ajutorul lor, "mascandu-le" apoi in spatele unor perdele vaporoase si transparente.

De asemenea, pentru un iluminat mai bun al incaperilor, poti lua in calcul varianta introducerii in proiectul tau de design interior a unei oglinzi - aceasta va capta razele soarelui si le va reflecta in intreg spatiul, creand, totodata, si senzatia de spatiu mai generos.



Acest lucru nu inseamna o modificare majora in decorul deja existent, dar poti descoperi ca mutarea unei oglinzi de mari dimensiuni pe un alt perete poate optimiza reflectarea luminii in camera. Pentru o distribuire cat mai eficienta a luminii, incearca sa muti oglinda aflata intr-un colt sau langa fereastra, pe peretele opus ferestrei.

Vei sesiza diferenta, din moment ce lumina se va reflecta direct in oglinda pe care o va "intalni" in fata...

Mutarea elementelor de mobilier intr-un "aranjament cu specific de vara" poate optimiza spatiul, lasandu-ti posibilitatea de a respira in voie. Cu cat mai putine elemente de mobilier in mijlocul livingului, cu atat mai bine. In plus, iti poti organiza in living o mica... terasa - cu o masa si cateva scaune din rachita impletita si cu fereastra deschisa, vei putea spune ca esti fie pe malul marii, fie la un picnic in padure.

Si, uite-asa, concediul este mult mai aproape... Sau il prelungesti, dupa caz...

Daca in timpul verii obisnuiesti sa iti chemi prietenii seara, la masa, living-ul va fi la mare cinste - astfel, veti putea sta la masa linistiti, bucurandu-va de un minunat apus si de o cina copioasa, discutand si povestind tot felul de lucruri amuzante, la un pahar de bere sau vin...

Scapa de covoarele pufoase si extrem de calduroase, renunta la fata de masa, la paturile si pernele "suplimentare" sau la alte materiale confortabile care au tendinta de a incalzi foarte mult atmosfera.

Daca ai un spatiu de depozitare suficient de generos, orienteaza-te spre cuverturile din panza sau bumbac alb pentru mobila. Nu doar ca vor inviora si "deschide" incaperea, dar vor fi si foarte usor de scos si de spalat.
Ca atare, nu te ingrijora in legatura cu petele!

Flori proaspete si colorate sau chiar un look exotic, cu frunze de palmier... Ce iti poti dori mai mult pentru o vara insorita? Totusi, mai putin inseamna mai mult, asa ca nu exagera si nu iti aglomera toate camerele cu mii de plante de apartament.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod