Un Paste festiv!

In afara de considerentele religioase, Pastele reprezinta prima noastra sansa de a celebra cu adevarat primavara. Cum iepurasi si oua vopsite sau de ciocolata ai "imprastiat"...

In afara de considerentele religioase, Pastele reprezinta prima noastra sansa de a celebra cu adevarat primavara. Cum iepurasi si oua vopsite sau de ciocolata ai "imprastiat" peste tot prin casa, iti recomandam sa iti indrepti atentia spre alte elemente care iti aduc in casa acest anotimp minunat al renasterii vietii.

Foloseste flori, fructe si teme primavaratice pentru aranjamentele ornamentale pe care le vei aseza pe masa cu ocazia cinei de Paste, de care te vei bucura in compania celor dragi.

Comanda sau realizeaza un aranjament cu flori proaspete. Buchetele cu flori de primavara sunt foarte populare si este cat se poate de potrivit ca pe masa ta de Paste sa se regaseasca un astfel de aranjament floral. Invitatii tai vor fi cum nu se poate mai incantati!

Asaza un manunchi de flori proaspat taiate intr-o vaza decorativa. Foloseste acest aranjament floral simplu drept principala ta decoratiune pentru masa de Paste.

Ca detaliu care face diferenta, imprastie petale de flori la baza vazei.

Pentru aranjamentul central, foloseste lumanari albe sau in culori pastelate. Asaza lumanari cilindrice in sfesnice din portelan alb sau din argint, presarand la baza acestora petale de flori proaspete si fire de plante verzi, decorative (spre exemplu, feriga).

La mijlocul mesei, asaza un bol din sticla decorativ, cu gura larga, pe care il umpli cu fructe proaspete. La baza vasului, asaza fire de feriga si petale de flori. Peste petalele aruncate pe masa, asaza puisori mici de gaina si/sau iepurasi din plus.

Pentru aranjamentul central pentru masa de Paste, asaza crini proaspeti intr-un cosulet din rachita. Umple spatiile dintre tulpini cu fire de feriga si floarea miresei, apoi leaga toate tulpinile cu o funda frumoasa.

Este preferabil ca fata de masa, servetelele si setul de farfurii sa aiba imprimeuri cu modele primavaratice si pascale, asortate. Foloseste imprimeurile in mod cumpatat, pentru a evita aspectul aglomerat al mesei si pentru ca invitatii sa isi pastreze totusi atentia indreptata asupra aranjamentului central, care ar trebui sa fie piesa de rezistenta a mesei de Paste, din punct de vedere decorativ.

Pentru servetele din bumbac, foloseste inele care sa reflecte, la randul lor, temele acestui sezon.
Pe inele din ceramica simpla, picteaza manual motive ale sarbatorii sau cumpara astfel de accesorii imprimate cu motive florale sau primavaratice.

Scoate "de la naftalina" portelanurile cele mai bune sau serveste felurile de mancare in setul de farfurii cu imprimeuri speciale pentru Paste - iepurasi, oua vopsite, flori etc. Daca ai optat deja pentru foarte multe elemente ornamentale pentru decorarea mesei de Paste, foloseste farfurii in culori complementare, care se asorteaza foarte bine cu tema aleasa, si adauga, pentru un efect deosebit, farfurii pentru servit din argint sau lemn.

Asaza un mic dar in dreptul locului fiecarui invitat. Nu este necesar sa fie un obiect de valoare. Mai degraba opteaza pentru o mica atentie in spiritul sarbatorii care v-a adus impreuna - un ou pictat manual chiar de tine sau decorat intr-un mod deosebit. Umple saculeti din satin cu migdale sau alune glazurate, fructe uscate sau alte bunatati.

Pentru a marca locul la masa al fiecarui invitat sau membru al familiei in parte, foloseste oua din...
lemn, cu fundul plat, care stau "in picioare". Picteaza fiecare ou din lemn cu motive primavaratice sau pascale si, in functie de talentul tau artistic, picteaza sau scrie pe ouale respective numele fiecarui invitat.

Sfaturi:

Asigura-te ca ornamentele sunt curate inainte de a le aseza pe masa, in apropierea mancarurilor apetisante pe care le-ai pregatit.

Daca spatiul la masa este limitat, incearca sa nu il incarci si mai mult cu aranjamente centrale de dimensiuni foarte mari. Tine cont de faptul ca trebuie sa lasi loc si pentru vasele din care vei servi diferitele feluri de mancare, pentru oliviera, solnita si condimente.

Aranjamentele decorative nu trebuie sa fie foarte inalte, pentru a nu incomoda vederea si, implicit, conversatia.

Evita folosirea unor lumanari parfumate in ornamentele tale pascale. Aromele lor pot afecta miresmele imbietoare care vin din bucatarie...

Confectioneaza-ti propriile fete sau servete de masa.
Sunt elemente usor de realizat si ofera un look special fiecarei sarbatori.

Pentru saculetii sau cosurile cu daruri de la Iepuras, alege imprimeuri florale sau primavaratice, culori pastelate si fundite din satin in nuante asortate.

Pentru ca ornamentele naturale sunt la mare pret cu ocazia Pastelui, iti oferim trei idei de aranjamente centrale pe baza de fructe si flori, care "respira" primavara!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simona pe 29 Mar 2008, 09:10
    paste

    super tare ..idei minunate

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod