Un living-room mai curat intr-un sfert de ora!

Stiu, asta este una dintre marile tale probleme in aceasta perioada - cum sa finalizezi curatenia generala de Paste intr-un timp cat mai scurt, astfel incat sa ai suficiente ore la dispozitie pentru prepararea delicioaselor...

Stiu, asta este una dintre marile tale probleme in aceasta perioada - cum sa finalizezi curatenia generala de Paste intr-un timp cat mai scurt, astfel incat sa ai suficiente ore la dispozitie pentru prepararea delicioaselor si traditionalelor bucate de sarbatori, precum si pentru amenajarea locuintei, pentru invitatii pe care ii vei avea.

In fiecare an iti place sa ai casa plina de oaspeti, de prieteni, de familie, de toti cei dragi. Dar, pentru a te putea simti bine si in largul tau, vrei ca si camerele apartamentului tau sa arate impecabil. In sprijinul acestei idei, venim si noi cu sfaturi!

Daca ai ramas putin in urma in ceea ce priveste curatenia generala si simti ca nu mai faci fata tuturor provocarilor care te asteapta, vei fi foarte incantata sa afli cum poti scapa de o corvoada in plus!

Living-ul este una dintre cele mai importante incaperi ale unei locuinte, avand in vedere faptul ca este cea mai expusa si cea mai vizitata de catre toti membrii familiei, dar si de catre persoanele care iti calca pragul.



Tocmai de aceea este extrem de important ca aceasta camera sa arate ireprosabil. Noi iti garantam ca in 15 minute living-ul tau va avea un look de nerecunoscut!

1. Primul pas: o cutie mare, goala, asezata in centrul camerei.

2. Odata "recuzita" adusa in prima linie de bataie, apuca-te de treaba. In primul rand, aduna paharele si vasele imprastiate pe masuta de cafea, pe mobilier sau pe unde mai sunt depozitate si "transporta-le" in bucatarie. Asaza-le fie in chiuveta, fie in masina de spalat vase, oriunde preferi, dar nu la vedere...

3. Pasul urmator: colectarea gunoiului, asta insemnand ziare, reviste vechi etc., pe care le arunci in cosul de gunoi.

4. Dupa ce ai indeplinit si aceasta operatiune, aduna toate obiectele care nu au ce cauta in living, cum ar fi haine, jucarii, corespondenta etc., pe care le arunci in cutia din mijlocul camerei, special adusa in acest scop.

5. Du cosul de gunoi la locul lui si cutia in care ai colectat toate obiectele "nelalocul" lor in garaj, in boxa de la subsol, in debara sau in orice alt loc "ascuns".
Nu aranja aceste obiecte chiar acum, pentru ca acest lucru iti consuma timp, adica exact o resursa de care nu prea dispui... Pur si simplu trebuie sa scapi de ele! Acesta este obiectivul tau!

6. "Inarmeaza-te" cu doua carpe de sters praful - una umeda si o alta complet uscata. Sterge rapid de praf ramele tablourilor si oglinzile, mai intai cu carpa umezita si apoi cu aceea uscata.

7. Continua operatiunea cu nume de cod "Praful sa dispara!", stergand obiectele (bibelouri, obiecte decorative, manerele mobilei etc.) cu carpa umeda si indeparteaza cu carpa uscata umezeala lasata pe acestea.

8. Aranjeaza cu grija revistele si cartile pe masuta de cafea. Rearanjeaza obiectele decorative - pe care le-ai deranjat in timp ce le stergeai de praf - intr-o poztie cat mai avantajoasa si estetica.

9. Intotdeauna un aranjament din flori naturale proaspete sau un ghiveci cu o planta verde va aduce un plus de naturalete living-ului tau.
Unde mai pui ca, in sfarsit, dupa atata curatenie, incaperea va respira aer curat!...

10. Un dezodorizant spray pentru camera va contribui la prospetimea living-ului tau, asa ca utilizeaza-l cu incredere!

11. Daca mai ai ceva timp la dispozitie, da cu aspiratorul, in linii mari, in cele mai importante zone. Nu te agita prea tare daca saptamana trecuta ai mai facut acest lucru, pentru ca asta inseamna ca ai deja un living decent de curat...

12. Daca si dupa ce dai cu aspiratorul iti mai ramane timp, ocupa-te putin si de camera de baie corespunzatoare living-ului tau. Inlocuieste prosoapele cu unele noi si curate.

13. Acum, ca ai terminat, da drumul la combina muzicala, asculta o melodie care iti place mult, relaxeaza-te si intinde-te putin. O meriti! De acum incolo, iti poti astepta musafirii care trebuie sa iti bata din clipa in clipa la usa, sarbatorind impreuna Invierea Domnului...

Ponturi:

Misca-te rapid! "Culege" toate obiectele inutile din aria vizuala si ocupa-te de sortarea lor mai tarziu.
Delega operatiunea de a face curat in bucatarie si camera de baie altor membri ai familiei, daca acest lucru este posibil.
Fii o gazda primitoare - chiar daca ai fi vrut sa mai robotesti prin casa, o data ce invitatii si-au facut aparitia la usa ta, opreste-te din trebaluiala si concentreaza-te asupra lor.
Nu te stradui din cale-afara sa duci la indeplinire cat mai multe sarcini! Cheia aici este sa economisesti timpul si sa realizezi cat mai multe lucruri in cateva minute.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod