Un coltisor linistit

Daca reusesti sa te tii de el, acest citat simplu - "Faureste-ti un coltisor pentru linistea ta" - iti poate transforma aspiratiile in ceea ce priveste designul interior...
Daca reusesti sa te tii de el, acest citat simplu - "Faureste-ti un coltisor pentru linistea ta" - iti poate transforma aspiratiile in ceea ce priveste designul interior din ceva aproape imposibil in proiecte realizabile si care iti aduc satisfactii personale. Indiferent de intentiile tale, acest gand iti poate aduce inspiratia de la care ai nevoie sa pornesti...

Ia fiecare plan pe rand

Daca atunci cand te gandesti la casa ta sau la o anumita camera vezi o serie de proiecte care trebuie duse la indeplinire unul cate unul, vei vedea ca rezultatele obtinute sunt mult mai vizibile, iar sentimentul de implinire se va "instala" mult mai rapid.

Gandeste-te la acest lucru: asaza o masuta de cafea, un scaun si o vaza plina cu flori proaspete in trei colturi diferite ale incaperii si nu vei reusi sa obtii decat o slaba compensare pentru eforturile tale - parca nici nu arata atat de bine pe cat te asteptai si nici nu a fost o idee foarte buna sa iti "risipesti" fortele. Insa aranjeaza aceste lucruri impreuna si, hocus-pocus, ai creat un foarte interesant si primitor colt, atragand intreaga atentie asupra acestui punct focal!

Atrage privirile!

Ce vezi in primul rand atunci cand intri intr-o camera? Atragand privirea asupra unui tablou, spre exemplu, obtii un cu totul alt efect si, din punct de vedere estetic, stabilesti tonul si atmosfera intregului spatiu.

Spatiului tau de locuit ii lipseste personalitatea? Camerele tale "implora" dupa putina drama? Improspateaza-ti casa, creand un punct focal in jurul unei piese frumoase - spre exemplu, investeste financiar in cate un element de mobilier nou in fiecare an.
In curand, apartamentul tau va fi minunat mobilat, intr-o perioada de timp surprinzator de scurta.

"Ancoreaza-ti" living room-ul cu o sofa sau o canapea sofisticata, cu forme deosebite, intr-o culoare vie si atragatoare. Completeaza noul "look" cu pernute decorative si un covoras.

Adauga personalitate (si spatiu de depozitare) unui perete gol sau lumineaza un coltisor mai putin vizibil si uitat cu ajutorul unui dulap sau al unei comode vopsite manual sau cu un set de portelanuri fine, fie ca este vorba despre farfurii decorative, pahare sau obiecte de olarit. In plus, sertarele elementului de mobilier ales ofera spatiu de depozitare suficient pentru obiectele masive sau "stufoase", cum ar fi lenjeriile de pat curate sau albumele foto.

Simplifica dezordinea existenta pe masuta de cafea si, in acelasi timp, adauga un plus de... caracter, adunand accesorii disparate intr-un grup decorativ gen "expozitie", care atrage privirea asupra masutei sau a unei etajere. "Ancoreaza" aceasta expozitie cu ajutorul catorva obiecte de dimensiuni mai mari, repeta formele, pentru coeziune, si combina cu foarte multa grija dimensiunile si texturile, pentru un plus de interes.


Expozitia trebuie sa fie echilibrata, iar "traficul" cat mai lejer. Asigura-te ca privirea este atrasa de acest punct de interes si ca esti motivata sa privesti apoi si in jurul sau.

Femeile din ziua de astazi se straduiesc adesea sa echilibreze viata de familie si cea profesionala. Ca atare, alegerea elementelor de mobilier adecvate, precum si crearea unei locuinte primitoare trebuie sa reprezinte o parte placuta si plina de recompense a acestui stil de viata multifatetat.

Sala de mese - cat mai simpla cu putinta

Un spatiu primitor pentru luat masa aduce un omagiu si potenteaza rolurile fizice si psihologice pe care hrana le are in viata noastra, fie ca este vorba despre o masa luata in graba, de una singura, fie ca este vorba despre o cina pe care o petreci alaturi de intreaga familie, cochetand cu discutii agreabile, sau de un pranz in timpul week-end-ului, alaturi de prieteni.

Mobilierul din sala de mese este alcatuit din elemente care, de cele mai multe ori, iti vor "popula" aceasta incapere foarte mult timp de acum inainte. Investeste in piese de mobilier intr-un stil versatil, cu linii simple, pe care le poti "ajusta" pentru a se potrivi mai multor ocazii, gusturilor si preferintelor tale schimbatoare sau rolului viitor pe care mobilierul il va avea in locuinta ta.

Mobila inchisa la culoare, cu linii simple si "curate", este surprinzator de flexibila - arata la fel de minunat in combinatie cu accesorii din otel inoxidabil sau cu aranjamente centrale moderne.
De asemenea, va straluci extraordinar la lumina unui candelabru din argint. "Imbogateste" lemnul cu verdeata artificiala sau ceramica alba simpla si pahare din cristal.

Rasfata-te in dormitor...

Concentreaza-ti intreaga imaginatie si creativitate spre acest spatiu intim - atmosfera din dormitorul tau trebuie sa fie calda si relaxanta. Alege un pat care sa aiba statut de "star" si in care sa te simti ca o adevarata regina rasfatata. Pozitioneaza-ti patul astfel incat sa "domine" intreaga incapere.

Pentru a-i permite "starului" sa aiba locul central pe scena, subliniaza-i statutul cu ajutorul catorva elemente - lenjeria de pat minunata si accesoriile stilate si, in acelasi timp, functionale vor completa aceasta imagine.

Daca timpul sau resursele tale financiare sunt limitate, aranjeaza un coltisor confortabil dintr-un fotoliu sau un taburet, o mica sofa, o veioza stilata si o masuta de cafea. Cu siguranta, lecturile tale vor fi mult mai placute de acum inainte, datorita acestui mic spatiu dedicat exclusiv cititului si relaxarii.

Inainte sa iti dai seama, vei fi creat deja un camin interesant, placut si intim, marcat de propria personalitate.
Toate acestea organizand pe rand cate un coltisor...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod