Un camin placut cu ajutorul aromoterapiei

Aroma unei lumanari parfumate iti ofera energia de care ai nevoie, iti ridica moralul sau te face sa te simti confortabil. Sau poate ai un spray sau un sapun preferat care te ajuta sa treci peste ziua in curs...

Aroma unei lumanari parfumate iti ofera energia de care ai nevoie, iti ridica moralul sau te face sa te simti confortabil. Sau poate ai un spray sau un sapun preferat care te ajuta sa treci peste ziua in curs... Te-ai gandit de ce unele arome sunt atat de delicioase incat iti vine sa le mananci si, in acelasi timp, te motiveaza? Studiile arata ca aromele iti afecteaza starea de spirit! Iata cum te poti folosi de ele in caminul tau...

1. Aroma de citrice - energie

Ai nevoie sa te "aduni" dupa o perioada stresanta si sa iti pui la punct starea de spirit usor demoralizata? Aprinde o lumanare cu parfum de citrice, deoarece aceasta aroma iti accentueaza si mai mult energia acumulata pana atunci si iti imbunatateste starea de spirit.

O locuinta in care predomina lumanarile cu parfum de lamaie, grepfrut, verbena sau portocala iti asigura un climat placut si revigorant.

2. Aroma de levantica - relaxare

Atunci cand simti nevoia sa te linistesti si sa calmezi ritmul haotic al vietii cotidiene, aprinde o lumanare cu aroma de levantica. In urma studiilor efectuate, s-a descoperit ca levantica este asociata cu un ritm cardiac scazut, precum si cu o presiune arteriala si sanguina mai mici. De asemenea, s-a descoperit ca acest parfum ajuta la ameliorarea tensiunii musculare. Alte arome care au efecte similare de relaxare sunt bergamota si lemnul de santal.

Sa ai intotdeauna la indemana in dormitor o lumanare cu aroma de levantica, mai ales dupa o zi obositoare petrecuta la serviciu, cand simti nevoia sa te calmezi si sa te odihnesti cat mai bine.

3.
Aroma de citrice, menta si pin - senzatie de curatenie, ajuta la ridicarea moralului


Daca vrei sa creezi un mediu vesel si curat in caminul tau, alege lumanari parfumate de citrice, menta sau pin. Adesea, aceste arome ajuta atat la ridicarea moralului, motivandu-te in tot ceea ce intreprinzi si, in plus, iti umplu plamanii si sufletul de un parfum "curat" si proaspat. Cand tu sau oaspetii tai intrati in casa, aceste arome va vor intampina inca de la usa si va vor face sa va simtiti bineveniti.

4. Aroma de iasomie, gardenia, lemn de santal si trandafir - romantism

Am spus trandafir? Evident ca acest lucru inseamna romantism! O data ce vei aprinde lumanari avand aromele mai sus mentionate, vei simti ca dragostea pluteste in aer...
Aromele florale si lemnoase dau apartamentului tau un aer romantic si melancolic.

5. Arome care accentueaza fiecare sezon in parte

Cufunda-te in anotimpul preferat (sau cel curent) cu ajutorul aromelor care iti amintesc de acesta, punandu-l si mai mult in valoare. Toamna este un anotimp ideal pentru lumanarile cu parfum de mar sau, de ce nu, de fructe specifice acestui anotimp. Pentru iarna, alege aromele de scortisoara, fructe de padure si pin.

Aromele proaspete, cum ar fi cea de pepene rosu, sunt ideale pentru primavara. Vei simti si trai si mai mult vara cu ajutorul lumanarilor parfumate cu aroma de iarba proaspata sau de flori. Nimic nu zice vara mai bine decat o lumanare cu aroma revigoranta de lamaie sau de citrice!

Daca ai preferinte pentru un anumit sapun sau spray - indiferent de aroma sa - nu te teme sa folosesti aceste produse! Nu astepta ca aroma sa dispara, pentru ca iti este "mila" sa le consumi...

Aprinde lumanarea decorativa si bucura-te de ea, este mai mult decat sigur ca te va influenta intr-o maniera pozitiva! In plus, te vei bucura de o atmosfera excelenta la tine acasa!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod