Trucuri pentru o friptură mai fragedă

Trucuri pentru o friptură mai fragedă

Se apropie sărbătorile și cu siguranță ai pe lista ta de preparate favorite și câteva fripturi. Dar pentru ca fripturile tale să iasă foarte fragede, trebuie să știi câteva trucuri foarte utile. Iată câteva idei:

Carnea de vită

Friptura de vită este absolut delicioasă, numai dacă știi cum să o prepari corect. Poți greși foarte ușor atunci când faci friptură de vită. Acest tip de carne roșie este mai tare, de aceea trebuie să cunoști câteva trucuri simple menite să transforme friptura într-una foarte fragedă și cât se poate de delicioasă. În primul rând, carnea de vită își păstrează savoarea dacă este gătită mediu sau în sânge, dar devine mai tare dacă este gătită prea mult timp. Iată o metodă care te va ajuta să prepari o friptură de vită fragedă, potrivit steamykitchen.com:

Folosește bucăți de carne pentru friptură, de grosime medie.
Presară bucățile de carne cu multă sare de mare grunjoasă, pe ambele părți.
Lasă carnea să stea astfel timp de o oră, la temperatura camerei, apoi clătește-o cu apă rece și usuc-o foarte bine cu șervețele de bucătărie.
Pune o tigaie din fontă pe foc și las-o să se încingă bine.
Când s-a încins, pune puțin ulei și adaugă bucățile de carne. Lasă carnea timp de trei minute pentru fiecare parte. Întoarce-o o singură dată.
Scoate carnea din tigaie și las-o pe farfurie câteva minute, timp în care își va dezvolta mai bine aroma.

Carnea de porc

Cea mai simplă metodă de a obține o friptură de porc foarte fragedă este aceea de a marina carnea înainte de preparare. Nu numai că va ajuta la frăgezire, dar prin marinare vei putea să-i oferi o gamă largă de arome. Uleiul de măsline, usturoiul, sosul de soia sau ghimbirul oferă o aromă deosebită fripturii de porc. Amestecă ingredientele, așază carnea de porc într-o pungă rezistentă resigilabilă și toarnă peste ea amestecul obținut. Lasă carnea la frigider timp de patru ore sau peste noapte. Carnea marinată se va găti mult mai ușor, va avea o aromă delicioasă și va fi foarte fragedă. 

De asemenea, poți obține o friptură de porc fragedă și fără marinare.
Secretul este îi acorzi timp și să nu te grăbești. Dacă vei găti carnea de porc prea repede sau la o temperatură prea mare, se va usca și fibrele se vor întări. La cuptor, ar trebui să lași carnea de porc timp de 40 de minute pentru fiecare kilogram de carne, la o temperatură de 160 de grade Celsius. Durata de preparare variază în funcție de grosimea bucății de carne. După ce carnea de porc s-a făcut, scoate-o din cuptor și las-o timp de 15 minute pe un platou pentru servit înainte de a o tăia, potrivit oureverydaylife.com.

Carnea de miel

Carnea de miel este adesea evitată, din cauza concepției greșite că este dificil de gătit. Dar dacă știi metoda potrivită, vei obține o friptură de miel absolut delicioasă și foarte fragedă. Pentru prepararea la cuptor, asezonează carnea cu aromele tale preferate. Rozmarinul, zeama de lămâie, muștarul sau usturoiul se potrivesc perfect cu carnea de miel.
 
Carnea trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a fi gătită.
Așază carnea într-o tavă și pune-o în cuptorul încins. Las-o timp de 20 de minute la temperatură mare (aproximativ 230 C) pentru ca sucurile din carne să fie blocate în interior, iar friptura să devină fragedă.
Redu temperatura cuptorului la 160 grade Celsius și lasă carnea până când este făcută. Un termometru pentru friptură te va ajuta foarte mult să afli când carnea este făcută așa cum îți dorești. Carnea de miel gătită "rear" sau "în sânge" este gata când temperatura internă a fripturii este de 58 de grade Celsius, iar gătită mediu are o temperatură internă de 65 de grade Celsius, potrivit americanlamb.com. După ce scoți friptura din cuptor, las-o pe un platou timp de câteva minute înainte de a o tăia.

Carnea de pasăre

Carnea de pui din comerț este foarte fragedă și se prepară rapid. Dar acest lucru nu este valabil și în ceea ce privește carnea de curcan, rață sau gâscă.
O regulă esențială pentru toate tipurile de carne de pasăre este de a lăsa carnea la temperatura camerei înainte de a o găti. Dacă pui carnea rece, direct din frigider, în tigaie sau în tava de cuptor, temperatura va provoca uscarea și pierderea sucurilor din interior, iar friptura va fi uscată.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod