Trucuri pentru a eficientiza spatiul


Peretii, spatiu ideal pentru rafturi si suporturi

Priveste in jur - mai mult decat sigur, peretii reprezinta un spatiu nefolosit in apartamentul tau, caruia ii poti da multiple si nebanuite (pana acum) utilizari. Tigaile si cratitele pot fi scoase din dulapuri si atarnate de diferite suporturi din lemn, prinse de pereti.

Uneltele pot fi asezate in cutii din plastic rezistent si transparent, pe care le amplasezi pe placi de lemn sau placaj, fixate de perete. Poti instala si rafturi suspendate pentru ramele foto sau mica ta colectie de figurine din ceramica sau cristale. Foarte multe magazine de profil pun acum in vanzare si rafturi pentru colturi, care pot fi instalate intr-o clipita.

Obiectele pe care le folosesti des trebuie sa fie la indemana

De fiecare data cand acest lucru este posibil, depoziteaza obiectele pe care le folosesti des (sau rezervele acestora) in locuri aflate la indemana.

Pe un raft fixat pe usa dulapiorului din baie (sau in orice alt loc din aceasta incapere in care iti este convenabil) poti aseza rezervele de hartie igienica.

Ai grija ca produsele depozitate sa se afle cat mai aproape de zona in care este cea mai mare nevoie de ele. Nu este recomandabil sa mergi dintr-o camera intr-alta pentru a gasi obiecte pe care le folosesti zilnic...

Ca atare, lenjeriile de pat curate, de schimb, se vor regasi in dormitor. Casetele video, CD-urile sau DVD-urile se vor gasi in apropierea aparatelor electronice care pot reda aceste formate - televizor, combina muzicala, calculator.

Rafturi sau sertare pe sistem sina

Foarte multe sertare si rafturi pot fi instalate pe sistem sina. Aceasta este o solutie excelenta daca ai un spatiu limitat pentru depozitarea lucrurilor.

In plus, poti instala oricand sertare care se deschid cu usurinta in exterior atunci cand ai nevoie de ele si care se inchid la fel de lejer atunci cand ai terminat operatiunea respectiva.

Un birou curat, spatiu castigat!

Necesitatea de a avea biroul cat mai curat se leaga in mod direct de gradul tau de productivitate. Vei reusi sa duci la indeplinire mai multe sarcini si proiecte daca nu te trezesti in permanenta sub o gramada de hartii si dosare... Un dulap rezistent, cu mai multe sertare sau compartimente este imperios necesar in orice "office" sau incapere din casa transformata in birou.

Cutiile portabile pentru dosare pot fi si ele o solutie la indemana. Exista suporturi deosebite pentru pastrarea CD-urilor si a dischetelor. Papetaria poate fi tinuta in sertare sau in tavite speciale, din plastic.

Rearanjeaza!

Cu totii suntem diferiti si avem nevoi diferite.
Fa in asa fel incat apartamentul sau biroul tau sa iti indeplineasca aceste nevoi. Gandeste-te la spatiul si camerele pe care le ai si incearca sa le transformi in incaperi functionale pentru tine, chiar daca acest lucru inseamna unele modificari neobisnuite.

Spre exemplu, daca ai o bucatarie suficient de mare incat sala de mese sa devina inutila, transforma aceasta camera intr-un spatiu de joaca pentru copii, intr-o mica sala de lectura sau intr-un birou. Modificarile pe care le faci trebuie sa raspunda in primul rand nevoilor tale.

Aranjamente prin rotatie

Ai o sumedenie de elemente de mobilier sau de obiecte care iti plac la nebunie, dar nu ai suficient spatiu pentru ele. Pune-le in valoare si inlatura monotonia expunandu-le prin rotatie. Cu alte cuvinte, unele dintre acestea vor fi tinute "la pastrare" o perioada de o luna sau doua, timp in care te vei folosi de o alta parte din "colectia" ta preferata.


Apoi, o data ce a "expirat" timpul, initiaza schimbul. Obiectele pe care le-ai expus pana atunci vor trece "la depozit", iar cele ascunse privirii vor putea fi apreciate. O idee geniala pentru un spatiu care pare dinamic si mereu altul, desi dimensiunile sale raman aceleasi!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod