Trucuri pentru a eficientiza spatiul

Spatiu mic si tot mai multe obiecte (mai mult sau mai putin necesare...) care se aduna in gramezi in fiecare zi in apartamentul tau... Scenariul iti suna cunoscut? Daca da, inseamna...

Spatiu mic si tot mai multe obiecte (mai mult sau mai putin necesare...) care se aduna in gramezi in fiecare zi in apartamentul tau... Scenariul iti suna cunoscut? Daca da, inseamna ca si tu treci prin ceea ce pare a fi criza generata de spatiul insuficient pentru depozitare. Iata cateva idei simple pentru a te folosi "cu cap" de metrii patrati pe care ii ai in proprietate.

Insuficient sau ineficient?

Ai insuficient spatiu de depozitare sau acesta este total ineficient pentru tine? Exista o mare diferenta intre cele doua inconveniente care ti se infatiseaza... Spatiul insuficient indica faptul ca nu ai loc destul pentru lucrurile tale. Spatiu ineficient inseamna ca, desi ai un loc generos pentru obiectele dragi tie, totusi nu te folosesti cu adevarat de el.



Cele mai multe dulapuri au un volum destul de mare pentru a pastra de doua ori mai multe lucruri decat au fost produse sa depoziteze in prima instanta. In plus, mai mult ca sigur ca ai in casa coltisoare si nise pe care le poti folosi pentru pastrarea diferitelor obiecte, locuri la care nici macar nu te-ai gandit pana acum in acest scop.

Bineinteles, este important sa te asiguri ca ai facut o triere a obiectelor, astfel incat ai renuntat la toate lucrurile care nu iti (mai) plac si care sunt demodate. De asemenea, este important sa ai un spatiu de depozitare eficient pentru obiectele si lucrurile care iti plac in mod deosebit si a caror prezenta in caminul tau te bucura.

Adauga suporturi suplimentare

Cauta solutii pentru suplimentarea suporturilor.
Daca ai genul de sifonier care are doua sau mai multe compartimente sau suporturi pentru umerase, fixeaza o bara la nivelul capului, pentru hainele lungi (rochii, pantaloni etc.) si o alta dedesubt sau mai jos - pentru hainele mai scurte (fuste, camasi, blazere etc.). Cu alte cuvinte, nu te limita la un singur suport pentru haine.

Instaleaza sau ajusteaza rafturile

Adesea, rafturile elementelor de mobilier pot fi mutate mai sus sau mai jos, in functie de reglajele pe care le au din dotare. Ia in calcul varianta ajustarii unui raft, astfel incat cel de dedesubt sa aiba mai mult spatiu, in cazul in care intentionezi sa il folosesti pentru pulovere sau alte haine mai voluminoase, pentru care ai nevoie de mai multa... "desfasurare". Sau incearca sa adaugi un raft suplimentar intre cele doua deja existente, in cazul in care acest lucru te ajuta sa iti organizezi mai bine lenjeria si hainele.


Rafturile din plastic, multifunctionale, sunt excelente optiuni pentru dulapurile din bucatarie (suspendate sau nu). Rafturile amplasate pe colt sunt si ele utile pentru depozitarea ramelor foto sau a altor mici comori si colectii pe care doresti sa le expui spre admiratia tuturor.

Suporturi speciale

Suporturile speciale, accesorii care poti fi cumparate din magazinele de profil, iti pot salva viata sau... spatiul! Borcanasele pentru condimente pot fi mutate din sertare si asezate intr-un raft special pentru condimente, cu un design placut.

Exista si dispozitive speciale pentru conserve, astfel incat, atunci cand o conserva este luata din raft, o alta se rostogoleste imediat in locul ei, economisind spatiul si fiind, in acelasi timp, si la indemana.
Unele suporturi de acest tip pot sustine pana la 40 de conserve!

Tavile pentru cuburile de gheata reprezinta suporturi ideale si ieftine pentru obiecte de mici dimensiuni, cum ar fi cerceii. De asemenea, tot pentru eficientizarea spatiului, s-au lansat pe piata masute de cafea care au in interior spatiu pentru depozitarea diferitelor obiecte. Rafturile sau sertarele fixate pe sina, sub pat, sunt si ele idei excelente pentru pastrarea lenjeriei, a pernelor si a paturilor. Foloseste-te de imaginatia ta si de aceste ustensile minunate!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod