Trucuri culinare de pe internet care au fost testate. Unele chiar nu funcţionează!

Poate ai întâlnit până acum tot felul de trucuri culinare care ar trebui să îţi uşureze viaţa în bucătărie. Unele sunt eficiente, în vreme ce altele chiar nu funcţionează!
Îţi mai aminteşti de trucul cu roşiile cherry pe care le poţi tăia rapid şi deodată dacă le ţii între două farfurii? Ei bine, se pare că nu funcţionează chiar aşa, au descoperit cei de la BrightSide care au testat mai multe trucuri asemănătoare care circulă pe internet.

Poate unele dintre ele ţi s-au părut demenţiale şi le-ai încercat deja, însă există şi o sumedenie de alte trucuri culinare care chiar nu funcţionează! Descoperă care sunt trucurile culinare bune şi pe care nici măcar nu merită să le încerci:

Trucuri culinare: roşiile cherry tăiate deodată între două farfurii

Se pare că acest truc nu funcţionează perfect. Poate reuşeşti să tai câteva roşii, după cum au reuşit şi cei care au testat acest truc.
Poate dacă alegi roşiile rotunde, puţin mai mari, de aproximativ aceeaşi dimensiune şi foloseşti un cuţit foarte bun vei reuşi să perfecţionezi acest truc după mai multe încercări.


Trucuri culinare: pune o lingură de lemn pe cratiţa în care fiebi laptele

Se presupune că această lingură ar trebui să prevină ca laptele să dea în foc, însă se pare că nu face absolut nimic. Spuma laptelui se va umfla şi tot există riscul de a da pe afară dacă nu păzeşti cratiţa.


Trucuri culinare: sâmburele din avocado va împiedica oxidarea fructului

Poate te-ai confruntat şi tu cu această dilemă după ce ai folosit o jumătate de avocado şi ţi-ai dorit să păstrezi cealaltă bucată. Un truc de pe internet spune să laşi sâmburele în jumătatea de avocado pe care vrei să o păstrezi la frigider pentru că va împiedica oxidarea lui.
Se pare că acest truc nu prea funcţionează, deoarece ambele jumătăţi s-au oxidat la fel.


Trucuri culinare: pune căpăţânile de usturoi într-un borcan şi agită-l ca să cureţi rapid căţeii

Dacă vei tăia la capete căpăţânile de usturoi şi vei scutura foarte energic borcanul, acest truc se pare că poate să dea rezultate. Chiar dacă este posibil să nu se cureţe toţi căţeii de usturoi, există şanse să ai succes cu câţiva. Însă, trucuri va funcţiona doar pentru usturoiul mare cumpărat din supermarket, nicidecum pentru cel de ţară cu căţeii mici.


Trucuri culinare: zeama de lămâie împiedică oxidarea feliilor de măr

Acest truc funcţionează de minune, astfel că de fiecare dată când vrei să previi oxidarea feliilor de măr poţi să le stropeşti cu zeamă de lămâie. Astfel ele vor arăta mai bine atunci când vrei să le foloseşti pentru a decora un prăjitură sau un tort.



Trucuri culinare: verdeţurile se păstrează mai mult timp dacă le pui în apă şi le acoperi cu o pungă

Trucul care ne învaţă să păstrăm verdeţurile într-un pahar cu apă şi să le acoperim cu o pungă dă rezultate. Verdeţurile ţinute în apă şi acoperite cu o pungă rezistă proaspete mai mult timp decât cele neacoperite cu pungă.


Trucuri culinare: cutia cu îngheţată se pune în pungă la congelator ca să nu fie "beton" îngheţata

Dacă înveleşti cutia cu îngheţată într-o pungă înainte de a o păstra la congelator se pare că astfel conţinutul rămâne cremos şi nu trebuie să aştepţi minute întregi ca să poţi mânca îngheţata. Acest truc chiar funcţionează!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod