Trucul care te ajută să nu se strice mâncarea cât ești în vacanță

Înainte de a pleca în vacanță, ai multe lucruri de care trebuie să ai grijă, pe lângă bagaje.
Trebuie să îți aduci aminte să scoți diferite dispozitive din priză, să rogi pe cineva să-ți ude plantele și care să aibă grijă de animalul tău de companie. Însă la fel de important este și dacă mâncarea care stă în congelator mai este bună la întoarcerea ta. Având în vedere că nu vei fi acasă pentru câteva zile, ar putea exista și unele circumstanțe imprevizibile, cum ar fi o pană de curent care poate opri congelatorul. Însă iată care este trucul care te ajută să nu se strice mâncare cât ești plecată în vacanță!

După cât timp poate să se strice mâncarea?


Dacă există o pană de curent mai lungă de 4 ore, mâncarea probabil că se strică. Potrivit specialiștilor, dacă frigiderul sau congelatorul nu funcționează pentru o perioadă mai mare de 4 ore, mâncarea nu mai este bună.
În plus, dacă anumite alimente stau la o temperatură de 4 grade Celsius pentru o perioadă de 2 ore, ar trebui să le arunci. Nu este recomandat să guști mâncarea pentru a vedea dacă mai este bună, deoarece poți cauza probleme stomacale. Te întrebi care este cea mai sigură metodă care te ajută să determini dacă produsele alimentare mai sunt sau nu bune după ce te întorci din vacanță? Iată ce poți încerca!

Ce să faci să nu se strice mâncarea cât ești plecată?


Având în vedere că nu poți să știi cu siguranță dacă a fost sau nu o pană de curent, poți încerca un truc care te ajută să afli acest amănunt. Pentru trucul care te ajută să nu se strice mâncarea, vei avea nevoie de o cană, apă și o monedă.
Înainte de a pleca în concediu, umple cana cu apă, las-o în congelator până când îngheață apa și pune moneda pe apa înghețată. Pune din nou cana în congelator.

Ultimul lucru care ai vrea să se întâmple atunci când te întorci din vacanță ar fi o intoxicație alimentară. Pentru a fi sigură că poți consuma alimentele, scoate cana cu apă înghețată din congelator. Dacă moneda se află în continuare deasupra, înseamnă că nu a existat nicio pană de curent. Dacă găsești moneda la mijlocul cănii, mâncarea probabil că încă mai este bună.
Cu toate acestea, în cazul în care moneda a ajuns în partea de jos a cănii, ar trebui să arunci mâncarea, deoarece curentul a fost oprit pentru o perioadă mai lungă de timp.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod