Totul despre ghiocei - Când, cum și unde să-i plantezi

Ghioceii sunt plantați atât în zone cu ierni moderate, cât și în zone cu ierni grele, dar trebuie să ții de cont de faptul că aceștia nu preferă iernile calde.
Dacă trăiești într-o zonă climaterică ce are temperaturi ridicate, nu poți planta ghiocei. Iată ce ar trebui să știi despre aceștia!

Ce ar trebui să știi despre ghiocei?


Bulbii de ghiocei se pot usca foarte ușor, așa că nu vor putea să stea săptămâni întregi după ce i-ai cumpărat, așteptând să îi plantezi. De aceea, este important să îi plantezi imediat. Ghioceii sunt plante fără dăunători. Nu se înmulțesc de mai multe ori din aceeași sămânță, ci din noii bulbi care cresc atașați la bulbul principal.
După câțiva ani, grămada de bulbi poate fi destul de densă. Dacă aștepți până când mor florile, dar frunzele sunt încă verzi, poți mări înmulțirea acestora. Doar sapă în pământul în care se află, separă bulbii și replantează-i imediat în noile spații pe care le-ai pregătit deja. În cazul în care precipitațiile lipsesc, asigură-te că uzi bulbii până când frunzele lor se îngălbenesc.

Unde să plantezi bulbii de ghiocei?


Chiar dacă sunt în stare de hibernare în timpul lunilor de vară, ghioceii preferă umbra. Ar trebui să alegi un loc cu solul umed, dar bine drenat, undeva sub un copac.
Chiar și umbra casei le poate face bine. Ghioceii înfloresc la începutul anului, așa că ar trebui să îi plantezi unde îi vezi. Ghioceii se plantează în grupuri de 10-25 sau chiar mai mulți pentru a se vedea frumos. Bulbii de ghiocei sunt latenți spre sfârșitul primăverii și vor rămâne astfel până anul viitor. Vara ar trebui să fii atent, pentru că s-ar putea să crezi că nu este nimic plantat pe porțiunea goală de pământ și să pregătești locul pentru alte plante, deranjând bulbii și starea de hibernare.
Pentru a evita accidentele, poți încerca să plantezi ferigi lângă aceștia primăvara târziu. Creșterea ferigilor va oferi umbră deasupra spațiilor de deasupra bulbilor latenți.

Când să plantezi ghioceii?


Cea mai bună perioadă în care să plantezi ghioceii este toamna devreme. Trebuie să te grăbești să îi cumperi, deoarece vor fi disponibili pentru o perioadă scurtă de timp toamna, din cauza faptului că sunt vânduți ca bulbi neuscați, care nu pot rezista mult.

Cum să plantezi ghioceii?


Pentru a planta ghioceii, trebuie să amesteci solul cu îngrășământ uscat și îngrășământ granulat, până când ai o compoziție relativ omogenă. Plantează ghioceii cu baza plată a bulbilor jos în sol.
Pune bulbii la 12 centimetri de bază, ceea ce înseamnă că vor mai fi doar câțiva centimetri de pământ deasupra bulbilor. Adu-ți aminte că ghioceii sunt plante de dimensiuni mici. Îi poți pune într-o vază mică atunci când îi culegi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod