Textile decorative pentru casa ta

Din cand in cand, avem nevoie de un strop de culoare, de ceva nou si inedit in casele noastre, dar sunt putini cei care pot redecora total oricand isi doresc. Din fericire, micile transformari pe care le pui in practica singura, sunt suficiente pentru a oferi un suflu de prospetime.
Din cand in cand, avem nevoie de un strop de culoare, de ceva nou si inedit in casele noastre, dar sunt putini cei care pot redecora total oricand isi doresc.

Din fericire, micile transformari pe care le pui in practica singura, sunt suficiente pentru a oferi un suflu de prospetime.

Culorile sunt cele care schimba intreaga atmosfera, iar materialele textile sunt cele care iti permit (si din punct de vedere financiar) sa te joci cu nuantele si tonurile.

Cand vine vorba de folosirea textilelor ca baza de redecorare, dormitorul si livingul sunt tintele ideale, pentru ca materialele textile sunt cele care ne fac sa ne simtim atat de confortabil in aceste locuri.


Baia si bucataria nu ne ofera mana libera in ceea ce priveste decorarea prin textile, tocmai pentru ca prezenta textilelor este de evitat in astfel de zone umede.


Dormitorul, oaza de relaxare


Lenjeria de pat nu este numai "functionala". Daca iti folosesti creativitatea, poti transforma un pat banal intr-un centru de culoare in dormitorul tau. Dincolo de culori, te poti juca foarte usor cu imprimeurile, dar si cu texturile.


Tine cont de intreaga atmosfera a dormitorului tau atunci cand alegi textile imprimate. Pastreaza imprimeuri in acelasi stil, altfel incaperea va parea incarcata si obositoare. Desenele supradimensionate ofera senzatia de spatiu, in timp ce imprimeurile reduse ca dimensiune, dar dese, au un efect invers.


Nu folosi prea multe culori, nici culori foarte tari daca vrei o incapere care sa te relaxeze.
Culorile puternice iti atrag atentia si sunt indicate in dormitor numai daca peretii, mobilierul si parchetul sunt in tonuri sterse.

Asociaza culorile sau imprimeurile textilelor cu alte decoratiuni.

Daca alegi textile simple, precum asternuturi sau perne decorative neimprimate, le poti asocia, prin culoare, cu alte elemente de decor din camera. De exemplu, daca alegi o perna decorativa in tonuri albastre, asociaz-o cu o vaza, un ceas sau o rama pentru fotografii in exact aceeasi nuanta de albastru.

Living cu personalitate


Pernele decorative sunt cele care iti ofera mana libera, cand vine vorba de schimbarea decorului. Pentru ca este atat de usor sa le schimbi infatisarea, sunt intotdeauna primele asupra carora se revarsa creativitatea "decoratorului".
Dar schimbarile importante nu pleaca numai de la ele.

Canapeaua este cea asupra careia se opresc privirile, si nu numai. Cand te decizi sa schimbi canapeaua, alege una care permite inlocuirea husei, daca nu ai deja una. Vei avea astfel posibilitatea, cu investitii destul de mici, sa schimbi intreaga infatisare a livingului tau. Dar iti va fi mai usor si sa o cureti.

La fel ca si in cazul dormitorului, poti asocia "fata" canapelei cu alte mici obiecte de decor din camera.
Fie ca alegi o veioza cu abajur textil, fie ca o asociezi cu o masca de ghiveci in aceleasi nuante sau cu imprimeuri asemanatoare, cheltuielile vor fi cat se poate de mici.

Si scaunele din living sunt ideale pentru "renovari textile".
Cu ele iti va fi si mai usor. Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti materialul ideal, in culori si imprimeuri perfecte pentru tine, cu care sa imbraci scaunele. Husele pentru scaune sunt usor de cusut, dar le poti cumpara si gata facute.


Sursa foto: bhg.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod