Tendinte in designul interior pe 2004

Unul dintre cele mai interesante lucruri referitoare la designul interior este ca tendintele se schimba in permanenta, se afla intr-o continua dinamica. Iar a fi in pas...
Unul dintre cele mai interesante lucruri referitoare la designul interior este ca tendintele se schimba in permanenta, se afla intr-o continua dinamica. Iar a fi in pas cu cele mai recente stiluri reprezinta o provocare pentru orice designer...

Cea mai notabila tendinta este, de fapt, destul de greu de definit, pentru ca se refera la... a tine cont de preferintele fiecarui client. Totul se "invarte" in jurul personalitatii clientului.

Lucrurile se indreapta catre propria exprimare, clientul avand posibilitatea sa isi lase imaginatia sa lucreze si sa isi "realizeze" casa pe care si-a dorit-o intotdeauna. Acest lucru se observa mai ales in designul spatiilor de interior, unde orice merge.

Foarte la moda este eficientizarea spatiului, astfel incat, orice idee pentru dulapuri "inteligente", care iti creeaza mai mult spatiu in locuinta, pentru mobilier si accesorii extensibile si multifunctionale, este binevenita.


O alta "gaselnita" o reprezinta o "camera mare", care combina functiile unui living, a unei camere pentru familie si, adesea, chiar a bibliotecii sau a camerei de lucru si, de ce nu, a camerei de joaca pentru cel mic.

Incepand cu ultimele decenii, clientii isi doresc o bucatarie mare, care sa incorporeze si camera familiei. Astfel, se ajunge la ideea unei camere imense, in care intreaga familie se poate "strange". Aceasta tendinta face ca restul locuintei, in afara dormitoarelor si a baii, sa devina inutila...

Nu reprezinta neaparat o eclipsare a bucatariei traditionale, dar se pune mai mult accentul pe functionalitate si deschidere.

Clientii isi doresc bucatarii spatioase, in care cei doi parteneri sa participe la "sarcinile" culinare, un spatiu destinat in acelasi timp destinderii si relaxarii.
Bucatariile sunt din ce in ce mai bine echipate, mult mai elegante si deschise spre ideea "camerei mari".

Nu mai exista "granite" atat de stricte care sa delimiteze spatiul. Cu atat mai mult se extinde living-ul si camera de lucru, formand, de fapt, o "camera mare". In multe dintre solicitarile lor, clientii chiar au eliminat living-ul, stilul de viata orientandu-se spre casual, spre familie.

Aceasta modificare a dus, practic, la crearea unei camere in plus, inexistenta pana acum, ca stil de sine statator: "camera media" - spatiul functional destinat relaxarii, divertismentului si vizionarii filmelor.

Pentru foarte multi dintre clienti, crearea unui spatiu pentru dressing este acum extrem de importanta.
Astfel, barbatii si femeile, in aceeasi masura, renunta la numeroasele dulapuri, sifoniere, sertare si holuri inutilizabile si creeaza in schimb spatii largi, in care te poti plimba linistit, cu dulapuri mari, lipite de perete, camere care au in centru chiar si o masuta pentru machiaj, dotata cu toate cele necesare, oglinda si sursa de lumina.

In ceea ce priveste culorile, in marea majoritate a cazurilor, clientii cer nuante de maro. S-a terminat perioada de dominatie a culorii bej sau a socantului roz! Culorile de azi sunt calde si bogate, intrand chiar in sfera ruginiului, a auriului si a portocaliului.

Ceea ce este foarte clar in continuare este ca sunt la moda spoturile cu halogen... Daca iluminatul tavanului este necesar, atunci acest lucru se realizeaza atat de subtil si de sofisticat, incat devine aproape invizibil.


Orice stil de design interior alegi pentru casa ta, trebuie sa tii cont de urmatorul lucru: totul se reduce, pana la urma, la stilul personal. Indiferent de ce spun cei din jurul tau sau revistele de specialitate, casa este locul in care tu trebuie sa te simti in largul tau, in care viata si spatiul sa fie exploatate la maximum.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod