Tendinte in decoratie

Fie ca ne place, fie ca nu, lucrurile evolueaza. Acest adevar este valabil si in domeniul designului interior, unde schimbarile aparute sunt poate mai dese...

Fie ca ne place, fie ca nu, lucrurile evolueaza. Acest adevar este valabil si in domeniul designului interior, unde schimbarile aparute sunt poate mai dese si mai drastice decat ne-am fi dorit (si din motive financiare, si fara sa mai punem la socoteala efortul de a modifica o locuinta deja decorata intr-un anumit fel...).

Tocmai de aceea este bine sa tinem cont si de ceea ce ne place, nu doar de ceea ce este "la moda". Insa daca va intereseaza cele mai noi tendinte in decoratie, am cateva idei pentru voi...

Distractie cu ecrane plate

Unul dintre cele mai importante trenduri in design este introdus de tehnologie.

Televizorul ocupa o mare parte a vietii oamenilor, dar de dulapul mare din living nu mai este nevoie, multumita televizoarelor cu ecran plat. Tehnologia ecranului plat a facut o mare diferenta in design.

Baia ca sanctuar

Baia este tratata ca si cum ar fi un alt living, prin aducerea mobilei si eliminarea sentimentului de spital.

Oglinzile se inrameaza cu lemn, gresia e piatra in loc de ceramica, intrerupatoarele sunt inlocuite de variatoare, exista culoare pe pereti si un loc confortabil de sezut.

Este mai mult un mediu de statiune de odihna, un spatiu sacru, o oaza unde poti sa evadezi.

Ar trebui sa poti inchide usa si sa te simti liber. Bai frumoase!

 

Gaseste refugiu acolo unde traiesti

Indiferent in ce camera iti petreci mai mult timp, trebuie sa tratezi camera cu mult respect. Char daca este spalatoria... Camerele utilitare sunt transformate in locuri speciale. Daca aveti copii si petreceti mult timp spaland rufe, atunci faceti din acea camera un refugiu.

Vopsiti-o in ce culoare doriti, puneti poze cu copiii si, eventual, o mica fantana pentru a auzi sunetul linistitor al apei. (O alta optiune ar fi sa lasati sa curga apa de la robinet!)

Bucataria mai mica

Zilele cand bucataria era cat doua camere s-au terminat.

Era prea mare si oamenii trebuiau sa umble de colo-colo doar pentru a o folosi. Bucatariile de azi sunt mai bine concepute si folosesc spatiul mai eficient.

Mai mult decat oricand, bucataria este spatiul de adunare a membrilor familiei si casei, dar spatiul a fost reprofilat, astfel incat partea functionala este mai mica, iar restul poate fi combinat cu livingul.

Responsabilitate sociala

Ca parte a translatiei spre spatii mai mici, se remarca o crestere a responsabilitatii sociale. Incet-incet, se intoarce spatele locuintelor de mii de metri patrati, considerate consumatoare de spatiu si resurse.

Arhitectii, designerii sau proprietarii se orienteaza spre economisirea a milioane si milioane (uneori de dolari!) investite adesea inutil. Pentru ca un lucru sa fie special nu este nevoie sa fie urias...

Culori

Ceea ce se poarta este ceea ce ne place, testarea diferitelor combinatii si a senzatiilor pe care le creeaza. Daca vreti sa fiti la moda, faceti-o la scara redusa. Nu este nevoie sa redecorati intreaga casa: investiti in accesorii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod