Te faci vinovata de aceste greseli?...

Promiteam in articolul de saptamana trecuta continuarea acestui subiect - greseli de evitat in domeniul designului interior. Avand in minte cateva reguli de baza, poti...

Promiteam in articolul de saptamana trecuta continuarea acestui subiect - greseli de evitat in domeniul designului interior. Avand in minte cateva reguli de baza, poti finaliza un proiect special de amenajare interioara, bucurandu-te, in acelasi timp, de un spatiu mult mai aspectuos. Insa in nici un caz nu trebuie sa pui in practica vreuna dintre ideile de mai jos. Ti le prezentam doar pentru a sti ce anume trebuie sa eviti sa faci!

Sa "arunci" pernute decorative peste tot

Poti cumpara pernute decorative de orice marime, dimensiune, culoare si textura. Insa doar pentru ca poti face acest lucru nu inseamna ca trebuie sa dai frau liber acestei... "dorinte". Pernutele reprezinta accesorii extraordinar de folosit - adauga un aspect interesant si o caldura aparte spatiului de locuit, insa scopul lor principal este sa fie functionale si nu doar decorative.

A devenit un gest aproape natural sa "arunci" o pernuta decorativa pe o sofa, canapea sau pe un fotoliu generos si "pantecos". Cateva perne pe pat, de diferite dimensiuni, reprezinta, din nou, o alegere logica. Insa nu aseza pernute pe elemente de mobilier decat daca isi dovedesc utilitatea in locurile respective.

Daca trebuie sa pui pernele in alta parte atunci cand te asezi sau cand vrei sa te intinzi in pat, inseamna ca aceste obiecte sunt strict decorative si, mai mult decat atat, incep sa te incurce.

Este cazul sa schimbi "macazul"...

Si, ca regula generala, pernele trebuie sa se incadreze in mod armonios stilului sau temei alese, sa fie moi, confortabile si, inainte de toate, utile.

Sa iti protejezi mobila cu pleduri sau cuverturi

Cuverturile sunt alegeri excelente pentru acoperirea unor materiale sau a tapiteriilor uzate si deteriorate sau a unor modele care nu mai sunt la moda si care nu se incadreaza designului tau interior. In plus, orice cuvertura care subliniaza si scoate in evidenta si mai mult elementul de mobilier respectiv, lemnul sau materialul folosit, reprezinta o varianta decorativa optima. Ideea generala este ca tendintele initiale trebuie pastrate si nu denaturate.

Daca ne este permis sa facem un top al celor mai... hidoase cuverturi posibile, cele din material plastic transparent sunt, de departe, ocupantele locului unu... Este posibil sa fii tentata sa alegi un astfel de material pentru a proteja minunata tapiterie din matase a canapelei tale. Insa, oricat de protectoare ar fi aceasta cuvertura, nu putem nega - arata oribil! Nu exista nici o indoiala in aceasta privinta si este preferabil sa eviti folosirea sa. Cu orice pret!

Daca totusi esti nevoita sa acoperi o anumita mobila, alege o cuvertura care seamana la culoare cu lemnul din care este confectionat respectivul element de mobilier.
Cu putin noroc, daca nuantele se armonizeaza corespunzator, cuvertura se va pierde in peisaj si nimeni nu o va remarca cu adevarat. Indeparteaza cuvertura de fiecare data cand ai musafiri si pune-o la loc pentru activitatile curente.

Sa iti expui toate obiectele de arta si oglinzile la aceeasi inaltime

Probabil ca ai auzit de regula conform careia obiectele de arta se expun pe perete la inaltimea privirii. O regula cat se poate de logica, dar, daca stam sa ne gandim bine, oamenii au inaltimi diferite... Ca atare, inaltimea privirii lor va fi, de asemenea, diferita. In consecinta, regula trebuie adaptata.

Astfel, obiectele de arta si oglinzile nu se agata pe perete la acelasi nivel, ci astfel incat sa creeze un punct focal (sau de interes), subliniind si mai mult armonia si frumusetea spatiului de locuit.

Sa folosesti becuri de 100 de wati pentru toate dispozitivele tale de iluminat

Bineinteles, iti doresti o lumina foarte buna pentru citit - te ajuta mai mult si este si mai buna pentru sanatatea ochilor tai. Cu toate acestea, luminile din fiecare incapere trebuie alese in functie de activitatile specifice pe care le depui in fiecare dintre aceste camere sau in functie de atmosfera pe care doresti sa o creezi.

Alege lumina astfel incat sa se potriveasca cu functia spatiului respectiv.
Pentru bucatarie, spre exemplu, este posibil sa ai nevoie de o lumina mai puternica sau de o mica veioza in coltul blatului. Ai nevoie de o lumina foarte buna si puternica deasupra biroului din camera de lucru si, probabil, lumini de veghe deasupra computerului.

Pentru un control total al luminii, instaleaza dispozitive pentru setarea intensitatii luminii (reostat) la fiecare obiect de iluminat.

Sa alegi pentru sala de mese scaune care arata bine, dar nu sunt confortabile

Niciodata! Sala de mese sau bucataria - in functie de spatiul pe care il ai in locuinta - reprezinta un loc in care membrii familiei si cei apropiati se intalnesc, bucurandu-se de companie, de discutie si de vizita facuta. Scaunele ar trebui sa se potriveasca armonios in jurul mesei si sa fie cat se poate de confortabile.

Cel mai important lucru - scaunele trebuie sa fie primitoare si sa nu le ofere invitatilor vreun motiv pentru a se ridica si a pleca de la masa. Pune la punct o incapere ispititoare, iar mesele in familie vor deveni amintiri foarte dragi sufletului tau...

Sa decorezi "in tendinte", chiar daca acest lucru nu se potriveste cu designul tau interior

Este cat se poate de bine si de recomandabil sa fii la curent cu cele mai noi tendinte in domeniul designului interior, insa apartamentul tau nu este chiar locul potrivit pentru experimente, in care aplici ceea ce este "la moda" in fiecare sezon.
Investitiile in decorare si mobilier sunt semnificative din punct de vedere financiar si nu iti poti permite sa iti schimbi "lookul" locuintei, culorile si stilul de la un anotimp la altul.

Alege tendintele si caracteristicile care iti plac cu adevarat si opteaza pentru cea mai buna modalitate de a le pune in practica fara a cheltui o avere. Exista modalitati de incorporare a tendintelor decorative in designul tau interior fara modificari majore sau totale ale "lookului" initial. In acest fel, vei economisi multi bani si nici nu vei ramane in urma "modei"...

Stim ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate. Cel putin, atunci cand faci acest lucru, asuma-ti optiunile cu intelepciune. Orice ai alege, lucrurile de mai sus nu trebuie aplicate. In nici o circumstanta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod