Superstiții pentru ziua de Crăciun. Vezi ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine!

Crăciunul este o perioadă magică, una dintre cele mai așteptate sărbători. În aceste zile, sărbătorim nașterea Pruncului Iisus, iar cu această ocazie oamenii încearcă să fie mai buni și să dăruiască mai mult. Tot în aceste zile, familia și prietenii se strâng în jurul mesei și petrec împreună, uită de certurile din timpul anului, de obligațiile de la serviciu și de alte probleme și se relaxează.

Crăciunul este o perioadă magică, una dintre cele mai așteptate sărbători. În aceste zile, sărbătorim nașterea Pruncului Iisus, iar cu această ocazie oamenii încearcă să fie mai buni și să dăruiască mai mult.

Tot în aceste zile, familia și prietenii se strâng în jurul mesei și petrec împreună, uită de certurile din timpul anului, de obligațiile de la serviciu și de alte probleme și se relaxează.

Și pentru că noi, românii, suntem un popor de superstițioși avem o serie de obiceiuri pe care le-am moștenit de la străbunii noștri și pe care trebuie să le respectăm cu ocazia Crăciunului dacă vrem să avem noroc și prosperitate.

Usturoiul și semințele de mac te apără de farmece

Se spune că în Ajunul Crăciunului, gospodarii îți strâng din sat tot ce au dat împrumut, ca să-i găsească Sărbătorile cu toate în gospodarie.

În ziua de Crăciun este bine să puneți pâine sub masă pentru noroc, iar sub fața de masă se pune pleavă de grâu, pentru belșug. Și dacă vreți să vă păziți de farmece și deochi, trebuie să puneți, în cele patru colțuri ale mesei, usturoi și semințe de mac.

Daruri pentru prosperitate

Lumânările aprinse în seara de Ajun nu trebuie stinse, acestea trebuie lăsate să ardă până la final, așa vei avea noroc toata luna ianuarie. Tot din strămoși, se  mai spune că dacă nu dăruiești nimic în Ajunul Crăciunului te va părăsi prosperitatea.

Tot în Ajunul Crăciunului nu trebuie să lași pe nimeni să-ți închidă ușa deoarece s-ar putea să aibă mâna rea și-ți va alunga norocul din casă.

Ai noroc dacă mături

Dacă obișnuiți să pregătiți bradul de Crăciun, nu uitați că luminile din brad nu se aprind înainte de apariția primei stele. De asemenea, dacă vrei să ai noroc anul viitor trebuie să mături pragul în Ajunul Crăciunului. Și tot pentru noroc, prima persoană care intră în casă în seara de Ajun trebuie să fie un bărbat, dacă pragul e trecut de o femeie ghinionul se va abate asupra casei.


Sărut sub vâsc

O altă superstiție este pentru cuplurile de îndrăgostiți.

Se spune că ei ar trebui să aibe în casă vâsc, pe perioada Sărbătorilor. Iar fetele singure, care vor să-și viseze ursitul trebuie să-și pună mâncare sub geam. Așa ursitul va veni să guste din bucate, iar ea îl va vedea.

Iar dacă sunteți însărcinate și vă pregătiți să nașteți, ar trebui să știți că pruncii care se nasc în noaptea de Crăciun sunt cei mai norocoși.

Acestea sunt câteva superstiții pe care strămoșii noștri le-au respectat încă din cele mai vechi timpuri. Câți dintre noi le mai respectăm azi, nu se știe. Însă, cu siguranță, știm că Sărbătorile sunt un motiv de bucurie și de iubire pentru toată lumea.
Iar această tradiție se va respecta mereu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod