Strategii de gestionare a spatiului redus al apartamentului tau

Desi ne-ar placea sa ne laudam cu "vastele noastre apartamente" (o expresie draga mie...), rareori avem cu adevarat ocazia sa rostim aceasta fraza. Cei care pot face acest lucru, sunt cu adevarat norocosi.

Desi ne-ar placea sa ne laudam cu "vastele noastre apartamente" (o expresie draga mie...), rareori avem cu adevarat ocazia sa rostim aceasta fraza. Cei care pot face acest lucru, sunt cu adevarat norocosi.

De cele mai multe ori, tot ceea ce putem spune despre locuinta noastra este ca e mica, aranjata cu bun-gust, cocheta si... o iubim, pentru ca e a noastra. Daca este a noastra...

Insa, mai mult decat oricand, vara iti dai seama ca micul tau apartament este o adevarata corvoada: spatiul redus nu pare sa te avantajeze nici la volumul mare de lucruri si obiecte pe care le detii, nici la caldura care pare sa se acumuleze toata in camerele tale.

Stiu, nu este prea placut, probabil ca multe dintre voi sufera din aceasta cauza, dar... exista intotdeauna solutii din partea specialistilor, care te ajuta sa eficientizezi mai bine spatiul, impletind atat stilul, cat si functionalitatea incaperilor.

Poti realiza foarte multe lucruri, chiar daca locuiesti intr-un apartament de dimensiuni reduse.

Mai mult decat atat, s-ar putea sa descoperi, la o analiza mai atenta, ca spatiile tale preferate din casa sunt chiar cele mici. Foloseste-te de aceste strategii pentru a accentua puterea spatiilor reduse.

Culoarea

Culoarea peretilor unei camere are puterea de a crea si de a da tonul starii tale, creand o anumita atmosfera in incapere, si chiar de a transforma aspectul general al camerei.

Un albastru deschis, putin mai "racoros", sau tentele de verde vor face ca spatiul sa para mai mare si mai aerisit.

Tonurile de rosu cald si de galben fac incaperea mai confortabila si, de asemenea, pot crea senzatia de spatiu mai mic.

Nu te feri de culorile intense si de tonurile "adanci", chiar daca nu ai un apartament de dimensiuni generoase - un rosu adanc poate promova senzatia de intimitate.
La fel si albastrul marin.

Mobilierul

Ca regula generala, este preferabil sa eviti aglomerarea unei camere mici cu elemente de mobilier masive. Orienteaza-te spre scaune sau canapele cat mai confortabile, dar nu extrem de voluminoase: mobilier cu spatele lasat, "brate" deschise si linii curbe.

De asemenea, scaunele cu bratele cat mai largi si mesele acoperite cu geam din sticla, care permit privirii sa "umble" in voie, ofera in aceeasi masura functionalitate si stil, fara sa adauge greutate... vizuala.

Cauta multifunctionalitatea

In spatiile mici, este recomandabil sa ai elemente sau obiecte multifunctionale sau care pot indeplini mai multe roluri, in cazul in care este nevoie.

Spre exemplu, pe usa de la bucatarie poti afisa meniul zilei; o masuta de cafea cu rafturi dedesubt poate functiona pe post de mica biblioteca sau loc de depozitat revistele pe care le rasfoiesti cu placere cand vii acasa.
O sofa se poate transforma rapid in pat pentru oaspeti, iar un scrin poate fi atat suport sau masuta, cat si locul in care iti pastrezi lenjeria de pat de schimb.

Pastreaza curatenia si fa ordine!

Aceasta este o regula imperios necesara in spatiile mici! Cauta elementele de mobilier care este cel mai probabil sa "ascunda" dezordinea, cum ar fi un mic dulap, pe care il poti transforma in mica biblioteca... home cinema - nu este greu sa "indesi" aici un televizor, un video sau DVD player, carti si echipament audio. Depoziteaza CD-urile in rafturi mici, decorative.

Amesteca texturile

Vei oferi spatiului tau mic o noua dimensiune, mai multa profunzime si, cel mai important, il vei face mai interesant daca vei alege tesaturi si materiale care au un aspect textural.
Materialul din care sunt confectionate dulapurile suspendate va face ca acestea sa arate mult mai primitoare langa farfurii din sticla neteda si lucioasa sau langa impletituri din fier forjat, spre exemplu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod