muște

Soluții împotriva muștelor! Cu ingrediente naturale

Muștele sunt atrase în primul rând de mirosul delicios al preparatelor cu multă grăsime, cu sare sau cu zahăr. Tot ce ne place nouă, le place și lor, mai puțin plantele cu arome intense. De aceea nu suportă levănțica sau castraveții. Iată câteva soluții împotriva muștelor pe bază de ingrediente naturale, care funcționează garantat.

Folosește ierburi și flori aromatice


Câteva mănunchiuri de frunze proaspete de pelin, cu flori de levănțică și crenguțe de busuioc îți vor împrospăta aerul de casă și vor alunga muștele. Parfumul persistent, amărui și picant al acestor plante nu este deloc pe placul insectelor precum muște, paianjeni sau țânțari.

Frunzele uscate de dafin sunt și ele o barieră eficientă împotriva muștelor. Trebuie să le pui în borcănele mici cu oțet la geam sau pe balcon, acolo unde vin mai adesea muștele pe timpul verii.

Castravetele alungă muștele


Nu se știe de ce, dar se pare că acestor insecte nu le plac deloc castraveții.
Dacă pleci la picnic, ia cu tine și câțiva castraveți și pune cojile pe lângă alimente, să ții departe muștele. Nu vor veni nici la salata cu roșii și castraveți pe care o pregătești pentru friptura la grătar.

Și tot la picnic mai poți pregăti o soluție dulce din apă și zahăr, în câteva capace, pe care să le pui departe de locul unde mâncați. Muștele vor fi atrase de zahăr și vor sta la distanță de masa voastră. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod