Simplitate si bun gust in casa ta

Este vara, este foarte cald si incep vacantele. Te vei retrage din aglomerata Capitala la tara, acolo unde vei gasi linistea cuvenita dupa un an de munca. Totul in jurul tau reda simplitate...

Este vara, este foarte cald si incep vacantele. Te vei retrage din aglomerata Capitala la tara, acolo unde vei gasi linistea cuvenita dupa un an de munca. Totul in jurul tau reda simplitate, prospetime si un bun gust natural, elemente pe care le vei putea regasi in caminul tau daca vei sti cum sa-l decorezi in asa fel incat sa aduci natura si naturalul in casa ta.

Mobilierul de lemn va fi vopsit sau baituit in culoarea care vrei sa predomine in incapere. Pentru a crea senzatia de racoare si pentru a aduce un aer mediteranean in incapere te vei putea folosi de culoarea frunzelor, a padurii - verdele - sau de culoarea apei si a cerului - albastru.

O alta gama de culoare frecventa in ambientul camerei tale poate fi data de culoarea lemnului natural cu nuante mai inchise sau mai deschise. Mobilierul va avea o linie simpla, sobra uneori, fara prea multe ornamente.

Lemnul se va regasi si in podea sau in barnele care sustin tavanul si care intentionat sunt lasate la vedere. Atat lemnul cat si alte materiale ce se regasesc in natura (piatra, metalul, paiele, lutul) din care se vor putea crea diverse obiecte, de la cele de mobilier la diverse obiecte de decor, te vor ajuta sa creezi asa numita atmosfera rustica.

Fotolii impletite din paie, lampi din fier forjat cu abajur de panza imprimata cu diferite modele dar in aceeasi gama cromatica dominanta, vase de lut nearse sau de ceramica smaltuita pictate traditional, cosuri de paie pline de flori de camp sau flori ce le poti culege din gradina proprie, stropitoare de metal vor fi obiecte nelipsite din amenajarea ambientala a caminului tau.

Podeaua de piatra este un alt element natural care se regaseste frecvent in casele de la tara si in special la cele de la munte.

Dormitoul se va inscrie in aceeasi simplitate. Acolo vei gasi o lada de zestre frumos pictata manual, un dulap de haine, un scaun sau un dulapior cu sertare si un pat care daca nu e din lemn va fi cu siguranta din fier forjat. Strictul necesar. Designul modern al mobilierului din zilele noastre nu va avea ce cauta acolo.

Vase cu flori se pot vedea prin toata casa. Fructe si legume in diverse cosuri sau boluri de ceramica sau sticla. Tablouri cu naturi statice sau rame simple cu oglinzi vor decora peretii.
Totul trebuie sa se inscrie intr-o mare simplitate.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod