Sfaturi practice pentru sarbatori speciale

Crezi ca mai ai destul timp pentru pregatirile de sarbatori? Iti garantam ca nu este deloc asa... Ai atat de multe lucruri de facut: de decorat casa in spiritul sarbatorilor, de cumparat cadouri pentru cei dragi...

Crezi ca mai ai destul timp pentru pregatirile de sarbatori? Iti garantam ca nu este deloc asa... Ai atat de multe lucruri de facut: de decorat casa in spiritul sarbatorilor, de cumparat cadouri pentru cei dragi, de preparat cele mai bune retete... Cu siguranta, timpul va trece ca gandul, astfel incat dorim sa iti usuram munca, oferindu-ti cateva sugestii legate de felul in care iti poti duce la indeplinire taskurile mai devreme.

Cumparaturi... prelungite

Cu siguranta, majoritatea hipermarketurilor ofera clientilor un program de lucru prelungit in preajma sarbatorilor de iarna. Foarte multe persoane profita de reducerile si ofertele substantiale din aceasta perioada, astfel incat, alege-ti... magazinul preferat!

Cu toate acestea, te sfatuim sa mergi la shopping fie in primele ore ale diminetii, fie seara, pentru a evita aglomeratia si nebunia inerente acestei luni.

In acelasi scop, este indicat sa ocolesti mall-urile si magazinele de firma, unde, cu siguranta, se vor imbulzi toti...

Cadouri... personalizate

Cumpara mici cadouri si atentii pentru fiecare persoana importanta din jurul tau. O cutie cu bomboane de ciocolata, o lumanare parfumata, un bilet la un film sau cateva produse de infrumusetare vor face o mare bucurie "destinatarului". Ambaleaza-le frumos si cat mai simplu si pregateste-te sa faci o surpriza celor din jurul tau.

Gandeste-te din timp la daruri si taie de pe lista de sarcini inca una dificila! Cu siguranta, profesoara de pian a fiicei tale sau cosmeticiana ta vor fi incantate de gestul tau si se vor simti apreciate.

Daruri... ornamentate

Invitatii tai la petrecerile de sarbatori vor fi placut surprinsi sa observe ca ai facut un efort suplimentar pentru a sugera atmosfera de Craciun si de Anul Nou.
Lipeste un ornament special pe cutia sau ambalajul cadoului sau ofera aceste decoratiuni in loc de dar - sigur vei aduce un zambet pe chipul lor!

Ataseaza ornamentului respectiv o carte de vizita cu simboluri specifice sarbatorilor de iarna, si noteaza data, locatia si numele persoanei care a primit cadoul. Poti "decora" si mai frumos biletul pastrat spre amintire cu ajutorul unor markere colorate - nuantele "festive" vor fi la mare pret (auriu, argintiu, rosu, negru).

Camere... decorate

Chiar daca living room-ul este cel onorat sa "gazduiasca" bradul de Craciun, acesta nu este un motiv pentru ca celelalte incaperi ale locuintei tale sa nu "simta" parfumul sarbatorilor... Ca atare, pentru a simti din plin atmosfera Craciunului, asaza pe noptiera din dormitor un mic bradut artificial, frumos impodobit, ornamenteaza usa fiecarei camere cu o coronita din brad sau impodobeste jucariile din plus ale copiilor cu fundite rosii, decorative.


Nu uita de ghirlandele sau beteala care pot impodobi intrarea in locuinta sau cutiile cu bomboane de pe rafturile bibliotecii. Mai mult decat sigur, acum totul este perfect!

Steaua Craciunului vesteste sarbatorile

Poinsettia (Euphorbia pulcherrima), cunoscuta popular sub numele de Steaua Craciunului, este una dintre plantele simbol ale sarbatorilor de iarna, fiind un cadou excelent in aceasta perioada. Desi nu va rezista foarte mult, cumparata acum, planta se va pastra foarte bine pana la Anul Nou.

Steaua Craciunului are culori foarte frumoase: alb, roz si rosu, pana la variantele patate si dungate. Aceasta planta decoreaza aproape orice spatiu si aduce spiritul Craciunului in orice locuinta.

Asaza o Poinsettia de dimensiune medie sau mare la intrarea in locuinta, una intr-un ghiveci "mascat" intr-un cosulet de rachita pe marginea chiuvetei de la baie, pe noptiera din dormitor sau pe un raft, in biblioteca.
Adauga plantei o crenguta de brad si o panglica rosie si tocmai ai "creat" cel mai frumos cadou de sarbatori!

Un articol de Alina Bleaja

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod