Sfaturi "Fengshui" pentru alegerea unui sediu de firma

In cateva din articolele anterioare ne-am ocupat de amenajarea spatiului interior la serviciu. De asemenea, am scris cate ceva despre cum ii poate ajuta Fengshui traditional...

In cateva din articolele anterioare ne-am ocupat de amenajarea spatiului interior la serviciu. De asemenea, am scris cate ceva despre cum ii poate ajuta Fengshui traditional pe cei care au o afacere personala, acestia dispunand de prerogative sporite privind amenajarea (mutarea birourilor si alocarea lor angajatilor, alegerea paletei de culori pentru incaperi, amplasarea decoratiunilor, etc.).

In alte articole am examinat mediul exterior, cum ar fi cele patru animale celeste: tigrii si dragonii, testoasele si fenicsii care inconjoara cladirile pentru a materializa intamplari fericite pentru locatari.

In cazul in care doriti sa alegeti sau sa construiti un sediu de firma, este bine sa tineti seama de anumite indicatii.

Revedeti articolele mentionate si preluati din ele ceea ce puteti aplica, retinand ideea ca un mediu nociv pentru case este nociv si pentru afaceri, iar cel pozitiv pentru case va fi pozitiv si pentru afaceri.

Desigur, in cazul unei firme, se va pune mai mult accent pe interactiunile dintre energiile yang (in functie si de specificul activitatilor).

Daca va hotarati sa apelati la un consultant Fengshui traditional pentru sediul firmei dumneavoastra, ar fi indicat sa cereti sfaturi si pentru casa. Daca Fengshui-ul firmei este rau, doar o configuratie extrem de buna a casei il poate echilibra. Pe de alta parte, daca aveti o harta energetica (stelara) pozitiva la serviciu, iar Fengshui-ul casei lasa de dorit, se pare ca nici afacerile nu vor merge prea bine.



Anumite locuri nu sunt bune pentru un sediu de firma sau afacere (magazin):

  • pe o strada cu un trafic prea intens (poate ca va aduce profit, dar acesta va fi repede cheltuit);
  • la intrarea intr-o piata/intr-un spatiu mai larg;
  • la intersectia a doua bulevarde sau strazi mai mari cu mult trafic;
  • in apropierea unor cimitire sau spitale.


Este bine ca in fata usii principale de intrare in sediu sa existe un spatiu larg (acel Ming Tang despre care am mai scris), un loc unde sa se adune energia pozitiva (din nou, acest lucru depinde de la caz la caz, in functie de harta stelara Xuan Kong Fei Xing a cladirii).

Alegeti o cladire care sa fie construita dupa anul 1990.

Pot spune din experienta ca acestea au o configuratie energetica mai buna decat, de exemplu, cea a unei vile elegante din anii 1960.

Este bine sa acordati preferinta constructiilor cu forme regulate (paralelipipedice), evitand "monstrii arhitectonici" cu tot soiul de forme ciudate si unghiuri bruste, sectiuni care parca stau sa se prabuseasca, partea superioara mai mare decat cea inferioara, etc.

Verificati daca spatiul din imediata vecinatate cuprinde cele patru animale celeste pe care le-am analizat amanuntit in cateva articole anterioare (amintindu-va ca Fengshui traditional inseamna spatiu interior si spatiu exterior potentandu-se reciproc).



Daca este cazul si puteti sa o faceti, luati in considerare si cele petrecute cu cei care au stapanit cladirea in trecut: cum le-au mers afacerile (daca aici a fost tot o firma) sau viata (daca au folosit spatiul pentru locuit). Verificati mai ales realizarile de pe planul financiar, dar intrebati-i si de sanatate si relatiile dintre oameni. Reamintiti-va, in acelasi timp, ca nu tot ce ni se intampla tine de Fengshui, ci si de destinul si de actiunile noastre. Succes in afaceri!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod