Sfantul Valentin in casa ta

Sarbatorim Sfantul Valentin? "E o sarbatoare importanta" vor spune unii. Asa este, dar dupa ce zeci de ani am sarbatorit revolutiile altora, a adopta o sarbatoare...

Sarbatorim Sfantul Valentin? "E o sarbatoare importanta" vor spune unii. Asa este, dar dupa ce zeci de ani am sarbatorit revolutiile altora, a adopta o sarbatoare a sentimentelor frumoase nu mi se pare atat de grav.

Chiar dimpotriva! Ca se cheama Dragobete sau Valentine's Day este mai putin important. Important este ca exista si ca vom incerca sa o aducem cat mai aproape sufletului nostru.

Urmeaza cateva sfaturi ce tin de "hardware-ul" sarbatorii. Pentru partea de "soft", fiecare va sti ce are de facut, nu-i asa?

Planuiti o cina romantica?

Cercetati mai intai interiorul si indepartati elementele nepotrivite evenimentului.

Imprastiati petale de flori pe podea sau oriunde pot constitui un "covor" pe care se poate calca.

Oricum, atentie, unele flori o data strivite pot pata covoarele sau tesaturile!

Umpleti cat mai multe vase mici, de forme diferite cu flori si frunze verzi si amplasati-le peste tot in casa: pe treptele scarii, pe noptiere, grupati-le mai multe pe masa festiva.

Verificati din nou interiorul, aruncati cateva lemne in semineu (acolo unde exista!), puneti o muzica romantica, aprindeti lumanarile si diminuati lumina artificiala. Amplasati lumanari decorative de inspiratie romantica incepand chiar de la intrare, langa cada de baie, in dormitor.

Masa

Pentru servit masa alegeti un loc inedit.
Poate in fata semineului, langa o arcada, langa o fereastra prin care puteti vedea o apa sau luminile orasului.

Folositi o fata de masa in nuante de roz si rosu. Prindeti panglici de matase pe marginile mesei sau "impachetati" masa in panglici.

Decorati cu petale de flori si inimioare (argintii-sclipitoare ar fi foarte bine), lumanari (albe, roz, rosii, argintii, aurii). Folositi numai farfurii si tacamuri de buna calitate (argintaria ar da un plus de rafinament). Daca aveti un serviciu de masa cu motive florale, nu uitati sa asortati cromatic servetele de masa.

Sampania este (aproape) obligatorie!

Menu-ul? Fiind o rubrica de decoratii interioare, ma feresc sa fac recomandari culinare, alegerea acestuia ramane deci la latitudinea dumneavoastra.

Totusi: nu uitati desertul.
Ar trebui sa contina specialitati cu frisca si bomboane fine de ciocolata.

Ornamentele din cirese, frisca, ciocolata rasa sau frunze verzi de menta vor fi apreciate. Puteti folosi de asemenea felii colorate de fructe.

Dormitorul

Este cu adevarat spatiul unde va puteti exprima liber in spiritul sarbatorii.

Nu exista o "reteta" de culori optime pentru acesta, dar v-as sugera pentru aceasta ocazie un stil cu elemente rustice, florale sau retro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod