Secretul unei minți agere într-un corp sănătos – echilibru între nutriție, exercițiu fizic și mental

Trăim într-o lume aflată în continuă evoluție. Fiecare zi ne pune față în față cu noi provocări, noi solicitări, noi responsabilități. În acest context, cum ne putem susține creierul pentru a se adapta în permanență valului de informații și pentru a funcționa la capacitate maximă?

Sunt întrebări la care NESCAFÉ a oferit răspunsuri ingenioase în cadrul evenimentului O minte ageră într-un corp sănătos, ai cărui invitați speciali au fost dr. Șerban Damian, nutriționist - și consultantul în performanță individuală Robert Iancu.

NESCAFÉ este un susținător al alegerilor sănătoase.
Ne dorim ca iubitorii de cafea să înțeleagă rolul important pe care o alimentație echilibrată, din care face parte și cafeaua solubilă 100% naturală, exercițiul fizic și  cel mental îl au în a le îmbunătăți performanță fizică, precum și pe cea mentală, a declarat Andreas Kouroumalis, Business Unit Manager Beverages Nestle România.

De ce exercițiul zilnic este esențial pentru creier?


Creierul este cea mai complexă parte din organismul nostru. Pentru a-l menține în formă, e nevoie însă de exercițiu zilnic. Spre exemplu, un exercițiu pentru îmbunătățirea atenției presupune să ne concentrăm asupra unui element timp de câteva minute.
Dacă mintea fuge în altă parte, trebuie să încercăm să ne concentrăm doar asupra elementului. În timp, acesta este un exercițiu bun pentru cei care doresc să-și mărească puterea de concentrare, a declarat consultantul în performanță individuală Robert Iancu.

Cum influențează alimentația performanța mentală?

Un rol important în menținerea sănătății creierului îl are alimentația. Există alimente care pot spori nivelul de concentrare sau pot îmbunătăți memoria. Două exemple în acest sens sunt peștele gras, ca heringul, somonul, macroul și tonul, și uleiul de pește, care conțin acizi grași omega-3.
În plus, celulele nervoase necesită un aport regulat de glucide pentru a avea energia necesară să desfășoare activitățile din timpul zilei. Un aport adecvat de glucide se poate obține, de exemplu  prin consumul de fructe. Parte a unui stil de viață sănătos este și consumul de cafea solubilă 100% naturală. Atât cafeaua solubilă, cât și cea măcinată, au efecte pozitive asupra concentrării și memoriei noastre1, a explicat nutriționistul Șerban Damian.

Asigură-te că îți menții mintea ageră, mereu pregătită pentru a răspunde cerințelor de zi cu zi, păstrând un echilibru între nutriție, exerciții mentale și exerciții fizice.
Și nu uita – ca parte a unui stil de viață echilibrat, consumul de cafea solubilă 100% naturală, preparată întotdeauna conform recomandărilor( 2 lingurițe de NESCAFÉ la 150 de ml de apă), contribuie la îmbunătățirea funcțiilor cognitive.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod