Scoala Stelelor Zburatoare (2)

In articolul precedent am expus cateva din elementele scolii ale caror invataturi le aplic atunci cand realizez o expertiza Fengshui traditional. Dupa cum am mentionat...
In articolul precedent am expus cateva din elementele scolii alecaror invataturi le aplic atunci cand realizez o expertiza Fengshuitraditional. Dupa cum am mentionat intr-unul din primele articole aleacestei serii, scoala Stelelor Zburatoare face parte din sistemul clasical Fengshui, care ia in calcul spatiul (interior si cel din imediatavecinatate a cladirii care exste analizata) si timpul (data constructieicladirii sau a renovarilor).

Iata cateva din elementele pe care le urmaresc atunci cand adun datepentru o expertiza:
  • anul constructiei locuintei;
  • anul si felul renovarilor;
  • schita re the one" este poate, prima piesa rockmprejurimilor, formele de relief din exterior;
  • traficul pe strazile din jur;
  • datele de nastere ale locatarilor;
  • schita apartamentului, inclusiv plasarea mobilelor.


Un pas major pentru expertiza este determinarea partii din cladire princare se primeste cea mai multa energie.

Acest lucru se face individual,pentru fiecare cladire, tinand cont de caracteristicile acesteia,precum si de mediul exterior. Dupa alegerea acelei laturi a cladiriicare corespunde criteriilor, are loc masurarea cu Luo Pan-ul, busolageomantica, stabilindu-se din ce directie cardinala vine cea mai marecantitate de energie, precum si alte elemente necesare.

O alta parte importanta este discutia cu persoanele care dorescexpertiza. Este indicat sa adunam cat mai multe date despre evenimentepetrecute pana atunci in acel spatiu, in special cele negative, pentrua le compara cu harta energetica ce va rezulta. Astfel, este mai usorde stabilit care este harta stelara reala, mai ales in cazul in careau fost facute renovari si nu este usor de stabilit anul care va sta labaza hartii energetice.

"Inarmati" cu aceste date, precum si cu anul constructiei sau renovarilor,se trece la intocmirea hartii stelare, care este de fapt distribuireacelor 9 energii (mentionate in articolul anterior) in cladire (apartamentsau birou).
Aceasta harta energetica este apoi analizata, concluziilefiind prezentate intr-un raport scris, in care se stabilesc, printrealtele, urmatoarele:

  • armonia generala a locuintei/biroului;
  • zonele pozitive si amplificatorii energiilor bune din acele zone;
  • zonele negative si remediile pentru energiile rele;
  • locul cel mai potrivit pentru pat, birou si celelalte piese de mobilier(in functie de trigramele personale);
  • moduri in care poate fi sporita puterea energiei perioadei prezente(in special cu ajutorul fantanilor de apartament);
  • in unele cazuri, daca este nevoie de renovari pentru a corecta o hartaenergetica negativa.


Pentru a explica putin mai pe larg in ce fel poate fi corectatao harta energetica negativa, trebuie spus ca, in scoala StelelorZburatoare, timpul este impartit in perioade de 20 de ani.

Deexemplu, perioada prezenta a inceput in 1984 si se va incheia in2004. Fiecare perioada este guvernata de una din cele 9 stele sau energiimentionate anterior. Perioada prezenta este sub influenta energiei 7metal. Urmatoarea perioada, care va incepe in 2004, va fi guvernata deenergia 8 pamant.

Din cele 24 de harti energetice care au la baza energia unei perioade,unele au mai multe zone negative decat pozitive, fiind deci greu deremediat si avand putine zone bune care pot fi folosite fara riscuri. Deaceea, in cazul in care persoanele care locuiesc in apartament/casa nudoresc sa se mute, se va analiza posibilitatea de a schimba harta stelaraprin efectuarea de renovari/repartitionari ale spatiului, modificandu-seastfel aranjarea energiilor in locul respectiv.

Acest lucru este, totusi, un remediu radical, iar printre cladirileanalizate pana in prezent nu am gasit decat foarte putine astfel decazuri.
In general, o harta energetica se poate armoniza usor, mai alesdaca poate fi folosita energia perioadei prezente.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adaja50 pe 7 Nov 2008, 09:51
    se poate?

    sa primesc pe email si prima parte sau sa-mi spuneti unde o pot gasi?

    0
    0

  • adaja50 pe 7 Nov 2008, 09:48
    regrete

    nu ma satur citind si regretand ca nu am stiut la timp, dar nu-i tarziu

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod