Schimbarile produse de noul an

Una din intrebarile puse de catre cei/cele care au beneficiat de expertize Fegnshui traditional este daca noul an va schimba si configuratia energetica a casei lor.
Una din intrebarile puse de catre cei/cele care au beneficiat de expertize Fegnshui traditional este daca noul an va schimba si configuratia energetica a casei lor. Dupa cum am explicat in articole anterioare, fiecare casa are o structura energetica (sau harta stelara, pentru cei care s-au familiarizat deja cu terminologia Scolii Stelelor Zburatoare) specifica.

Aceasta se modifica doar daca au loc renovari majore, cum ar fi eliminarea unor pereti, adaugirea unor noi camere sau folosirea unei usi cu o alta orientare cardinala (mai ales in cazul vilelor), etc.

Noul an aduce cu sine transformari in cazul energiilor anuale (stelelor anuale), care apar in harta stelara pe langa configuratia de baza.
Deci raspunsul la intrebarea de la inceputul articolului este simplu: daca nu ati reconfigurat casa, energiile de baza raman aceleasi, se modifica doar energiile anuale.

Stelele (sau energiile) anuale isi fac aparitia nu la sfarsitul anului noi din calendarul crestin, ci la inceputul lunii februarie, cand se sarbatoreste noul an chinezesc. Pentru aflarea datei exacte puteti consulta pagini de internet care ofera consultatii Fengshui sau chiar almanahuri de astrologie chinezeasca.

Remedii pentru noul an


Acum este momentul sa faceti un bilant al anului care a trecut, bineinteles, din perspectiva Fengshui. In cazul in care v-ati reamenajat casa conform celor recomandate de o/un consultant/a Fengshui traditional, v-ati bucurat deja de rezultate.

Daca nu ati reusit sa faceti schimbari, poate ca este o idee buna sa puneti in practica sfaturile primite: o fantana (sau un acvariu) in zona cu energia prosperitatii (care difera de la o casa la alta, in unele cazuri existand mai multe astfel de locuri pozitive, deci puteti pune mai multe fantani!), mutarea patului in functie de trigrama personala a dvs. si a partenerului/ei de viata (locul se poate "negocia" daca cei doi apartin casei de est si de vest - caz in care energiile bune pentru o persoana sunt negative pentru cealalta si viceversa), folosirea paletei de culori a focului pentru transformarea unor energii negative (a bolilor, furturilor sau altor probleme mai mici sau mai mari, in functie - iarasi! - de configuratia specifica a casei dvs.).

In cazul in care ati facut amenajarea casei folosindu-va doar intuitia si cunostintele din carti si, poate, din articolele scrise de mine pe parcursul anului care tocmai s-a incheiat, vedeti care au fost schimbarile - in bine sau nu si decideti in consecinta.

Consultati si revistele de profil si alegeti acele aranjamente interioare care se pot aplica in cazul dvs. sau doar mici accente de lumina si culoare care va pot transforma casa in ambientul pe care il doriti.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • samy pe 2 Ian 2009, 19:34
    Practic

    FENG SHUI-UL este de fapt o LEGE pentru cei care stiu si vor sa inteleaha www.piscine-ecologice.jimdo.com

    0
    0

  • gabuja maria pe 3 Dec 2008, 22:33
    fegnshui

    multa lume tine cont de aceasta

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod