Schimbari radicale pentru balconul tau

Viata intr-un apartament de bloc prezinta cateva avantaje, putine, ce-i drept... Sunt si mai putini cei care ar refuza sa locuiasca intr-o casa "pe pamant", cu gradina si tot confortul necesar.
Viata intr-un apartament de bloc prezinta cateva avantaje... putine, ce-i drept. Sunt si mai putini cei care ar refuza sa locuiasca intr-o casa "pe pamant", cu gradina si tot confortul necesar.

Dar cand nu ai de ales, tot ce poti face este sa transformi fiecare coltisor al apartamentului tau astfel incat sa te simti cat mai bine si mai confortabil.

Balconul este cea mai "exterioara" zona din cadrul unui apartament si locul care poate fi transformat cu usurinta intr-o zona de relaxare. O greseala comuna multor persoane care locuiesc la bloc este reducerea balconului la un simplu spatiu de depozitare.

Balconul devine astfel o debara in care isi fac locul cele mai inutile sau voluminoase obiecte.

Oaza de relaxare


Chiar daca spatiul nu este un punct forte al balconului tau, il poti transforma intr-o zona de relaxare, cu un aer exotic, fresh sau oriental, in functie de preferinte.

Pentru ca este un spatiu destul de mic, renovarea balconului nu este prea costisitoare. Te poti ocupa chiar si singura de asta, daca esti suficient de curajoasa.


Cand te hotarasti sa iti transformi balconul intr-un spatiu de relaxare, in care sa iti savurezi cafeaua dimineata sau in care sa iti petreci ceva timp citind, trebuie sa te gandesti la variante alternative de depozitare. Daca de exemplu ai doua balcoane, pastreaza unul pentru depozitare sau uscarea rufelor etc.

Daca spatiul nu iti permite sa depozitezi lucrurile in alta parte, foloseste camuflarea. Alege cutii de depozitare decorative, in care sa pastrezi lucrurile care alta data erau expuse prin tot balconul.

Plantele ornamentale sunt cele care schimba fata balconului tau. Desi cei mai multi dintre noi avem ceva plante decorative in balcon, pentru o atmosfera reusita este necesar sa le alegi cu atentie.

Pastreaza numai plantele sanatoase, usor de intretinut si cu un foliaj bogat sau plantele decorative prin inflorescenta.


Plantele agatatoare pot imbraca perfect peretii balconului, reusind sa il transforme total. Iedera este una dintre cele mai eficiente specii in acest sens.   Planteaza iedera intr-unul sau in doua ghivece mari si instaleaza un spalier pe perete, pe care se poate urca.

Pentru ca este "inrudit" cu terasa, poti alege pentru balconul tau mobilier pentru terasa din materiale precum ratan, bambus, zambila de apa sau fibre de bananier.
Mobilierul impletit pastreaza un aspect foarte natural, oferind in acelasi timp un aer oriental incaperii.

Bucatarie pe balcon


Spatiul redus cere masuri radicale... Iar cand ai un balcon pe care il poti transforma in bucatarie, ar fi pacat sa nu faci asta.


Procedeul nu necesita investitii prea mari, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la ajutorul unui specialist care sa transfere instalatiile de apa si gaz pe balcon.

Daca folosesti plita si cuptor electric, procedeul este si mai simplu.


Pentru ca spatiile mici reprezinta o problema tot mai des intalnita, designerii de mobilier pentru bucatarie au venit cu solutii inovatoare.

Una dintre ele este bucataria compacta, perfecta pentru spatiile mici, cum sunt si balcoanele.

Este special conceputa pentru a fi plasata pe colt si are incorporate toate utilitatile necesare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 14 Mar 2011, 16:49
    balcon

    tin sa va anunt ca sunt balcone de acest gen si in tara noastra, eu sunt din iasi si am un asemenea balcon mai exact are 15 m patrati, si bine inteles nu il folosesc pe post de debara, domnele de mai jos daca si-au umplut balconul cu dulapuri in care tin muraturi dulceturi compoturi pe langa stigle de plastic goale si diverse vechituri adunate de-a lungul timpului ca nu le lasa mana sa le arunce la gunoi, normal ca stau si se resemneaza, asa ca doamnelor in loc sa fiti carcotase mai bine mai bine faceti-va curat in balcone, eliberatile de vechituri si aceti din el un spatiu de relaxare, sau puneti-va mintea la contributie sa va creati un viitor mai bun mai imbelsugat,

    2
    0

  • dana pe 6 Iun 2010, 22:32
    coment

    este un articol foarte bun! felicitari autoarei! iar voi sunteti carcotase...se referea tocmai la balcoanele mici..si ideea era alta! oricat de mare sau mic e spatiul nu il umple cu muraturi, saci de cartofi ci ceapa, ci pastreaza-l cat mai gol cu putinta si decoreaza-l dupa gustul tau pentru a te putea relaxa acolo si scapa de stres! se vede ca balconul vostru este "debara"!!!!

    1
    1

  • Antoaneta pe 1 Iun 2010, 10:08
    Balcon

    Nu mai fiti rautacioase, sunt multe apartamente si la noi in tara care au astfel de balcoane. Eu insumi am avut un astfel de balcon ( lungime 8 m si suficient de lat ), dar spre norocul meu am reusit totusi sa-mi fac o casa. Si nu numai eu, am destule cunostinte cu astfel de balcoane.

    1
    1

  • Anca pe 29 Mai 2010, 20:51
    Balcon

    Unde ati mai vazut un asemenea balcon, cu o asemenea suprafata la noi in tara?!!!! Nu sunteti realisti!

    1
    1

  • ana pe 28 Mai 2010, 23:22
    balcon

    aveti dreptate doamna , este din occident sau unii care au salarii sii case mari ,facute din furat care isi permit. stiti cum e ;cine poate oase roade !!!!!

    1
    1

  • lili pe 28 Mai 2010, 12:06
    parere

    ce aratati voi e balcon din occident,la noi(in general)balcoanele au in jur de 2 metri patrati,nu poti face prea multe acolo.Doar sa oftezi si sa te resemnezi

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod