Sarbatorile in armonie Fengshui

Pentru a intampina sarbatorile asa cum trebuie, vom incerca sa sa combinam doua sau trei elemente (din cele cinci) pentru a realiza impodobirea casei pentru Craciun si noul an.
Pentru a intampina sarbatorile asa cum trebuie, vom incerca sa sa combinam doua sau trei elemente (din cele cinci) pentru a realiza impodobirea casei pentru Craciun si noul an.

Va mai amintiti ciclul de creatie al celor cinci elemente? Intr-unul din primele articole spuneam ca acesta este caracterizat de echilibru si productivitate. In cadrul ciclului de creatie al celor cinci elemente, fiecare element da nastere urmatorului.

Cum putem folosi aceasta la ornamentarea casei noastre de sarbatoare din perspectiva Fengshui? Desi ma voi indeparta putin de curentul traditional, pe care il promovez prin aceste articole, voi incerca sa respect cat mai mult din preceptele sale.

Dupa cum stim, in ciclul de creatie, apa hraneste si da nastere lemnului, lemnul sustine si hraneste focul, focul creeaza cenusa care se transforma in pamant, pamantul prin miscarea sa creeaza muntii, de unde se extrage metalul, iar metalul, reprezentat de munte, da nastere apei, dupa care ciclul se reia.
In functie de timp si buget, vom porni la treaba incercand sa alaturam doua sau chiar trei din cele cinci elemente pentru a crea mici "oaze" Fengshui in casele noastre.

Acum ne este mai usor sa gasim o multime de ornamente care sa ne ajute in "misiunea" pe care v-o propun, dat fiind ca toate magazinele vand o multitudine de globuri, lumanari, stelute, clopotei, beteala, precum si multe alte decoratiuni interioare din sticla, metal, lemn.

Combinatii creative pentru o atmosfera festiva


Pentru inceput, putem combina focul cu lemnul. Lemnul este usor de gasit acum in casa noastra - bradul cel verde! Care poate fi natural sau de plastic. Focul poate fi in brad sub forma unor lumanari aprinse, a decoratiunilor pentru brad in culorile focului: rosu, portocaliu inchis, purpuriu sau roz.

Lemnul il putem alatura si apei: in brad putem pune si accente albastre: beteala sub forme spiralate va reprezenta curgerea unei ape virtuale.

Pamantul si metalul se combina bine: alb, auriu, argintiu si galben/maro pot fi alaturate pentru a crea un decor de sarbatoare.
Pe de alta parte, auriul si argintiul sunt asociate, in mintea multor oameni, cu prosperitatea, deci vor indeplini si un rol de bine-dispunere.

Argintiul si albastrul sunt, de asemenea, o combinatie potrivita pentru sarbatoare: globuri albastre cu modele argintii, beteala argintie si albastra. Astfel, metalul si apa se regasesc intr-o relatie de creatie in casele noastre.

Rosu si galben - foc si pamant - sunt adecvate unei atmosfere calde si alerte, plina de viata. Folositi-va imaginatia si decorati interiorul pentru o petrecere in aceste culori.

Creati mai intai spatiul necesar amenajarilor festive

Ca sa avem spatiu pentru toate aceste noi aranjamente (mai mult sau mai putin "Fengshui"), va reamintesc de purificarea casei prin aer curat, lumina, arome si/sau alte ritualuri crestine sau orientale care va inspira.

De asemenea, amintiti-va sa va debarasati de toate lucrurile - inutile! - adunate in timpul anului in ideea ca "intr-o zi ne vor folosi?": colectii de ziare/reviste, cutii si capace de plastic, borcane, cadouri nefolositoare (sau neplacute), haine vechi (le puteti da celor mai saraci decat voi), etc.
Fiecare stie foarte bine la ce poate si este bine sa renunte!

Ati creat astfel un spatiu mental si fizic liber, proaspat si curat. Decorati dupa pofta inimii, in acord cu toti membrii familiei. Bucurati-va de rezultate si de sarbatori!

Un an nou cu multe impliniri si cu zile din ce in ce mai bune!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod