Sarbatori de iarna cu accente de alb si negru

Explicatia este foarte simpla - negrul este suma tuturor culorilor amestecate fizic, iar albul este suma culorilor amestecate la nivel optic. Si cum nimic nu este perfect pe lumea aceasta, mereu va fi in plus sau in minus o picatura de culoare in albul sau negrul rezultat.
      
Asadar, daca iti place aceasta combinatie, nu ezita sa te folosesti de ea evitand orice element artificial (colorat pe cale chimica) si materialele exagerat de lucioase si reci, cum ar fi inoxul sau aluminiul.
        
Poti spune da, fara nici o rezerva, combinatiilor infinite pe care ti le ofera mama natura - negrul abanosului si albul untului, negrul carbunelui si albul nisipului, negrul fumului si albul florilor de camp ori, negrul patinat al fierului forjat si albul sidefat al perlelor.
        
Tesaturile de in, canepa si lana sunt sunt foarte potrivite in aceasta poveste.
Nelipsite sunt accesoriile din alama, cupru, alpaca sau argint - materiale amprentate natural de trecerea timpului. Aceasta combinatie are sanse mult mai mari de reusita daca vei renunta la surse moderne de iluminare precum spoturile.
        
Referitor la pardoseli, mai ales in cazul spatiilor mici, fereste-te de materiale reci sau extrem de lustruite cum sunt piatra sau marmura. Elimina, fara regrete, designul sub forma de tabla de sah - acest gen de decor va marunti optic spatiul si va crea in timp un disconfort psihic.
        
Si daca tot aminteam la inceput ca ne-a prins iarna in alb si negru, n-ar strica sa mai coloram un pic atmosfera pentru ca Sarbatorile ne bat la usa...
Picaturi de rosu aprins si de orange inflacarat se pot regasi sub diferite forme in locuinta ta - globulete sclipind din verdele proaspat al crengilor de brad, o tipsie cu fructe imbietoare sau un sal "uitat" pe un brat de canapea.... O astfel de iarna in alb si negru este mai colorata decat iti poti imagina!

Un articol de Ana Tomescu, designer de ambient

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod