Rolul obiectelor de interior

Nu ar trebui sa uitam niciodata de micile "detalii" care neinconjoara. Despre astfel de obiecte putem vorbi si in amenajarea apartamentului sau casei noastre...

 Nu ar trebui sa uitam niciodata de micile "detalii" care ne inconjoara. Despre astfel de obiecte putem vorbi si in amenajarea apartamentului sau casei noastre. De fapt, ele sunt cele care pun punctul pe i.

Atmosfera este data tocmai de aceste amanunte colorate care ne fac sa ne simtim acasa. De la obiectele de sticla ce pot reprezenta: vaze, fructiere, platouri, candele la obiecte de ceramica, de la dulapioare pline de culoare si fantezie, la obiecte facute de noi prin aranjamente florale sau chiar prin draparea sau decorarea textila a unui scaun, fotoliu sau chiar o canapea, toate acestea fac sa simtim cum totul vibreaza cu eul nostru interior.

Indiferent de mobila pe care ne-o alegem, ceea ce face ca ea sa devina "umana" sunt obiectele cu care vrem sa o decoram. Ele pun amprenta personalitatii noastre in incapere.

Cele trei fotolii vechi au luat o noua infatisare datorita noilor materiale textile cu care au fost acoperite. Proprietarul a ales sase materiale cu imprimeuri diferite (trei florale si trei in carouri) dar a pastrat aceeasi gama cromatica.

Tot asa de usor se poate schimba infatisarea unui dulap vechi, punandu-l intr-o lumina noua.

Schimbandu-i fronturile sau adaugandu-i noi picioare de sustinere ori doar noi tragatori.

Fronturile, daca nu pot fi schimbate, pot lua o alta fata pictandu-le sau lipind pe fata deja existenta autocolant care poate imita un anumit lemn sau poate avea orice culoare va doriti in asa fel incat sa fie parte integranta din cromatica camerei dumneavoastra.

Putem realiza lampi decorative din bucati de sarme care pot fi sudate realizand astfel diferite forme care se pot prinde intre ele sau pot fi agitate in diferite locuri din camera. Lumina va fi data de o lumanare care poate fi acoperita de o panza sau o hartie pictata sau eventual de un cadru de sticla - vitraliu.


Daca iti plac pernele, ti le poti realiza singura in culorile si in materialele dorite. Fetele vechi se pot inlocui cu unele noi. Depinde de tine sa alegi materialul din care vor fi facute in asa fel incat ele se se armonizeze cu celelate obiecte (si aici ma refer la culorile pe care le au acestea) din jurul lor.

Desenele facute de copiii tai sau chiar schite, fotografii ori imagini din reviste pot fi puse in rama si agatate pe unul dintre peretii camerei in asa fel incat sa creezi o mica galerie ce iti coloreaza si decoreaza atmosfera.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod