Rețete de mămăligă cu brânză la cuptor. Un deliciu în zilele de iarnă

Rețete de mămăligă cu brânză la cuptor. Un deliciu în zilele de iarnă

Zilele încă foarte reci fac dintr-o mâncare caldă proaspăt scoasă din cuptor un adevărat deliciu, oricât ar fi de simplă.
Vă propunem trei rețete de mămăligă cu brânză la cuptor ușor de făcut și care vor face deliciul celor mari și celor mici deopotrivă.

Rețete de mămăligă cu brânză la cuptor. Cu crustă

Ingrediente:
250 g mălai
1.250 ml apă
20 gr unt 82%
80 g smântână 20%
200 g mozzarella sau cașcaval mai gras (Tilsit, Emmentaler, Gouda)
sare, piper
opțional: 20 g parmezan 
Mod de preparare:
Într-o oală se pune la fiert 1.250 ml apă cu un pic de sare. După ce fierbe apa, se adaugă treptat făina de mălai și se amestecă încontinuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.
După ce se îngroașă, mămăliga va stropi, așa că focul trebuie să fie mic și trebuie să amestecăți încontinuu cu lingura de lemn (ca să nu se îndoaie sârmele telului).
După ce mămăligă a fiert și a dobândit consistența dorită (mai fluidă, nu foarte groasă), se ia de pe foc și se lasă un pic la răcit, amestecându-se din când în când. Se adaugă apoi untul, smântana, piperul (dacă vă place) și parmezanul ras (opțional). Se amestecă bine.
Se ia un vas termorezistent și se unge cu puțin unt.
Se așază jumătate din mămăligă și se netezește bine cu mâna sau cu o lingură, apoi se rade jumătate din mozzarella. Deasupra se pune și restul de mămăligă și în final se presară și cu restul de mozzarella.
Se dă la cuptorul încins și se coace 20-25 de minute la 180° C (treapta medie spre înaltă la cele cu gaz). Practic urmărim formarea crustei rumene de brânză de la suprafață. Citește în continuare...


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod