Reţetă Andreea Raicu: Terci de ovăz

Un castron de fulgi de ovăz în fiecare dimineaţă este modul ideal de a începe ziua. Fulgii de ovăz sunt foarte buni pentru o gustare, deoarece conţin fibre solubile şi insolubile care reduc nivelul colesterolului şi încetinesc digestia amidonului.

Un castron de fulgi de ovăz în fiecare dimineaţă este modul ideal de a începe ziua. Fulgii de ovăz sunt foarte buni pentru o gustare, deoarece conţin fibre solubile şi insolubile care reduc nivelul colesterolului şi încetinesc digestia amidonului.

Ingrediente

50 g fulgi de ovăz
350 ml lapte sau apă
1 lingură cu miere sau sirop de agave
sare

Mod de preparare

Se încălzeşte o tigaie uscată şi se prăjesc puţin fulgii de ovăz, la foc mediu.

Într-o cratiţă se pun fulgii prăjiţi împreună cu laptele şi se fierb la foc mic, aproximativ 10 minute, amestecând frecvent cu o lingură.

Dacă laptele scade prea mult, se poate adăuga câte puţină apă.

După aproximativ 5 minute de fierbere, se adaugă sare. Sarea este foarte importantă pentru terciul de ovăz deoarece aceasta îi dă un gust bun.

Când s-a fiert se acoperă şi se lasă timp de 5 minute. Deasupra se pot pune şi fructe de pădure, iar mierea se adaugă chiar înainte de servire.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod