Reorganizare cocheta

Un cuplu tanar si-a dorit un apartament care sa-i reflecte stilul de viata, modern si dinamic, dar care sa constituie, in acelasi timp, un loc de refugiu, cochet si confortabil

Un cuplu tanar si-a dorit un apartament care sa-i reflecte stilul de viata, modern si dinamic, dar care sa constituie, in acelasi timp, un loc de refugiu, cochet si confortabil. Cei doi tineri au apelat la specialistii de la Casa Italia, care i-au ghidat in tot acest proces de transformare a unui obisnuit apartament de bloc intr-un spatiu elegant, in care liniile simple ale mobilierului sunt proiectate pe fundalul unui colorit indraznet.

Cand mediul in care lucrezi si traiesti iti solicita adesea prezenta in cel mai scurt timp posibil, cumpararea sau construirea unei locuinte in zonele adiacente aglomeratiilor urbane nu este cea mai buna solutie, chiar daca uneori simti nevoia unui spatiu izolat, in care agitatia nu se face simtita.

Tinerii proprietari ai locuintei din imagini au luat hotararea de a-si amenaja propriul camin intr-o zona usor accesibila lor, amenajandu-l intr-un stil care sa le reflecte modul de viata.

Clasicul apartament de doua camere, cu o configuratie standard - hol, bucatarie, living si dormitor - si spatii incomode, s-a transformat, si nu doar pana la miezul noptii, intr-o locuinta care le satisface pe deplin nevoile.

Au avut si parte de sprijin: Casa Italia, care, prin consilierea si supravegherea lucrarilor, le-a oferit proprietarilor sansa sa isi continue nestingherit activitatea.

Suprafata nu foarte generoasa a apartamentului, dar mult mai eficient impartita, adaposteste acum o zona de zi deschisa, in care bucataria, locul de luat masa si livingul sunt separate doar la nivel vizual.

Astfel, zidul despartitor dintre holul de la intrare si bucatarie, precum si cel dintre bucatarie si living au fost daramate, constituind o zona mai ampla si mai luminoasa. Mai mult, balconul care deservea dormitorul a devenit parte comuna cu acesta.

S-a castigat un spatiu care nu doar permite marirea suprafetei de locuit, ci si intimizeaza mai mult aceasta camera.

Ceea ce surprinde in mod placut de la primul pas pe care il faci in locuinta prezentata este cromatica deosebita in tonuri de violet si verde, dandu-i o particularitate aparte. Asocierea intre acestea presupune nu doar un spirit dinamic, indraznet, ci si o doza de romantism, necesara supravietuirii in ritmul nebun al vietii de zi cu zi.

Avand in vedere faptul ca livingul si bucataria au fost gandite ca un spatiu deschis, unitar si luminos, culoarea joaca un rol important in delimitarea optica a spatiilor. Pe fundalul nuantelor pastelate de violet ale peretilor din living se profileaza pregnant grinzile si stalpii de rezistenta, constituindu-se ca pete de culoare pline de optimism.

Mobilierul de bucatarie, realizat din lemn wenge, pastreaza ca nota comuna perdelele si draperiile realizate in aceleasi nuante in ambele spatii, ce filtreaza lumina in tonuri pline de senzualitate.

Corpurile suspendate contrasteaza ca nuanta cu restul spatiilor: un verde ce aminteste de culoarea fisticului.

De altfel, tot verde este si fotoliul din living, achizitionat de la Adrenalina, constituind si el un contrapunct intr-o atmosfera dominata de nuantele pastel de violet. Accesoriile reprezinta un joc de nuante si transparente, toate comandate de la Sia.

Aportul de lumina naturala este completat de sursele de lumina artificiala multiple: spoturile mici de atmosfera pe grinzile colorate, globurile de sticla transparente, cu design modern sau cu influente retro, dar si corpurile de lumina directionata de la Artemide.

Nota unitara a tuturor spatiilor este data de pardoseala de lemn masiv, prezenta inclusiv in baie.

In dormitor, cromatica se schimba. Peretele de culoarea cafelei contrasteaza placut cu tapiteria portocalie a patului.
De aceasta data, draperia este inchisa ca nuanta, imprumutand intunecimea antracitului.

Spatiul mic al baii a fost transformat vizibil prin materialele folosite pentru amenajare: ceramica Bizazza, care, prin stralucirea sidefata, preia si emana lumina, si lemnul de nuc ce incalzeste atmosfera.

Pornind de la gandirea unitara a spatiului intregii locuinte pana la detaliile cele mai mici, proprietarii i-au avut alaturi pe specialistii de la Casa Italia. Au reusit astfel sa isi amenajeze propria locuinta intr-un stil care sa le permita sa spuna "acasa" de fiecare data cand intra pe usa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod