Remedii Fengshui mai putin intalnite - fructul Calabash

In general, intr-o expertiza Fengshuit raditional, recomand remedii care pot fi gasite si in Romania - clopotei de vant, fantani, remediide foc. Totusi, unii dintre cei care...
In general, intr-o expertiza Fengshuit raditional, recomand remedii care pot fi gasite si in Romania - clopotei de vant, fantani, remedii de foc (de exemplu, lumanari rosii in forma de piramida), etc. Totusi, unii dintre cei care au beneficiat de expertize Fengshui traditional din partea mea au fost uimiti sa descopere ca le recomandam drept remediu ceva denumit Calabash. Despre ce este vorba? Un fruct tropical care se usuca si este folosit apoi pentru ameliorarea efectelor negative ale unor combinatii de energii.

Calabah-ul este un remediu popular folosit adeseori de maestri Fengshui.
Multi nu inteleg de ce este folosit un astfel de fruct. Cum s-a ajuns la includerea lui printre remediile de care a auzit multa lume?

Pentru acest lucru trebuie sa avem cateva cunostinte despre Yi Jing (Cartea Schimbarilor) si cele 8 trigrame despre care am discutat intr-unul din primele articole. Inteleptul Fu Xi a analizat imaginile Cerului si legile Pamantului, clasificand totul in opt categorii (de la elemente din natura, pana la partile principale ale corpului).

Cele 8 trigrame sunt legate de lucruri reale, precum si de categorii abstracte.
Una dintre trigrame este Dui (mlastina). Unul dintre multele lucruri asociate trigramei Dui este un fruct care se poate detasa de pe vita pe care creste. Dui mai inseamna si metal moale, iar gura este o parte a corpului asociata acestei trigrame.

Calabash-ul, uscat si cu un capac taiat din partea sa superioara, este obiectul care reprezinta trigrama Dui, avand si o culoare galben auriu care reprezinta metalul. Deci, care este rostul trigramei Dui si, implicit, a Calabash-ului? Una dintre energiile bolii, in Scoala Stelelor Zburatoare este Steaua nr.2 sau trigrama Kun.
Fructul Calabash este folosit pentru combaterea efectelor negative ale acestei energii, care poate provoca boli abdominale. De asemenea, energia nr.2, in combinatie cu alte energii, poate aduce, de exemplu, probleme in relatia dintre parteneri. Si in aceste cazuri am recomandat tot fructul Calabash.

Cei care au nevoie de acest fruct il vor putea gasi in curand si in Romania (detalii intr-un articol viitor).

Nu este o coincidenta nici faptul ca doctorii chinezi din vechime isi tineau medicamentele in fructul Calabash.
Inteleptii chinezi clasificau obiectele in functie de relatiile acestora cu cele 8 trigrame, iar maestri Fengshui analizau qi (energia) folosind transformarile trigramelor. Remediile se bazeaza, de asemenea, pe relatiile dintre trigrame si nu doar pe cele 5 elemente (acest lucru este mai usor de inteles pentru cei care au studiat nivele mai avansate de Fengshui).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod