Redescopera atmosfera sarbatorilor

Pentru cele mai multe dintre noi, in copilarie, perioada sarbatorilor de iarna era poate cea mai frumoasa parte a anului. Fie ca nu mai avem timp sa ne bucuram de aceste sarbatori asa cum o faceam inainte, fie ca ne-am pierdut inocenta, sarbatorile nu mai sunt cum erau. Din fericire, le poti redescoperi magia.
Pentru cele mai multe dintre noi, in copilarie, perioada sarbatorilor de iarna era poate cea mai frumoasa parte a anului. Fie ca nu mai avem timp sa ne bucuram de aceste sarbatori asa cum o faceam inainte, fie ca ne-am pierdut inocenta, sarbatorile nu mai sunt cum erau. Din fericire, le poti redescoperi magia.

Miroase a sarbatori...


Dupa cum bine se stie, mirosurile si aromele sunt puternici factori declansatori pentru amintiri. De multe ori cand decojesc o portocala, cineva din apropiere imi spune ca "miroase a Craciun".

De ce ne incanta atat de mult aromele Craciunului? Pentru ca cele mai multe dintre ele au un efect benefic asupra organismului si asupra starii noastre emotionale. Iata numai cateva dintre aromele sarbatorilor si efectele lor asupra noastra:

Bradul
Bradul este pretuit pentru virtutile sale medicale si pentru mirosul sau proaspat. Cateva picaturi de ulei esential din ace de brad iti vor aminti de padurile de brad de la munte si impodobirea bradului de Craciun, una dintre cele mai indragite activitati de sarbatori.


Portocalele
Oricine a decojit o portocala apreciaza acea aroma proaspata, energizanta si relaxanta. Mirosul portocalelor este pentru cei mai multi dintre noi "emblema" sarbatorilor de iarna. Parfumul cojilor de portocale este benefic pentru reducerea stresului, a tensiunii nervoase, a durerilor de cap si a oboselii.

Scortisoara
Mirosul de scortisoara are un efect benefic asupra starii generale a organismului, fiind un stimulent fizic si emotional. Scortisoara este cunoscuta pentru proprietatile sale afrodisiace, dar si antidepresive. Mirosul de scortisoara reduce oboseala, irascibilitatea si migrenele, stimuland puterea de concentrare si starea psihica.

Vanilia
Vanilia ofera o stare generala buna, ajutandu-ne sa ne relaxam. Aroma de vanilie este antidepresiva, reduce starile de nervozitate, dar are si proprietati afrodisiace.

Pe langa aromele care ne incanta simturile si ne amintesc de frumoasele sarbatori din timpul copilariei, actiunile caritabile pe care le putem face in aceasta perioada a anului readuc sarbatorile la viata.
Iata cateva dintre actiunile caritabile la care poti participa, in cadru organizat:

Cineva zambeste... datorita tie!


Pentru ca de Craciun suntem mai buni si mai generosi, proiectul online www.cinevazambeste.ro, demarat anul trecut, continua. Acest proiect s-a nascut si a prins contur destul de rapid, fiind influentat de spiritul Craciunului, dar si de faptul ca cei peste 1000 de copii aflati in grija Fundatiei "Copii in Dificultate" (CiD) au nevoie de ajutor.

Mecanismul prin care poti dona e unul simplu. Accesand site-ul proiectului, printr-un singur click pe imaginea unui copil, ii poti citi povestea si ii poti face o donatie, suma pornind de la un leu (1 RON). Plata se face online prin intermediul cardului. Rezultatul obtinut cu minim efort este de a-i face pe acesti copii sa zambeasca, atat virtual cat si in viata reala.

"Nu cred ca suntem prea saraci ca sa ne ajutam semenii. E mai degraba vorba despre o mentalitate gresita. Romanii trebuie sa inteleaga ca o donatie nu implica sume de ordinul sutelor sau miilor. Daca fiecare dintre noi ar intra pe site-ului cinevazambeste.ro si ar dona un leu din cand in cand, acest lucru ar face diferenta pentru copii," a spus Andrei Chirica, coordonatorul proiectului.

"Da mai Departe!"


Fundatia de Dezvoltare Locala 'Speranta' te invita sa regasesti insemnatatea sarbatorilor participand la campania "Da mai Departe!".

Scopul campaniei este strangerea de fonduri pentru oferirea unor daruri celor care au uitat ca exista Mos Craciun: persoane cu dizabilitati, batrani, copii si adulti proveniti din familii aflate in dificultate.
Echipa, beneficiarii de la C.I.T.O. (Centrul de Integrare si Terapie Ocupationala) si unitatea protejata sectia IMPACT si-au propus sa doneze 10% din incasarile ce se vor realiza, pe durata campaniei, din vanzarea lumanarilor decorative, pentru achizitionarea darurilor de Craciun.

Campania se desfasoara in perioada 2-23 decembrie si se afla anul acesta la cea de a treia editie. Cei care vor sa doneze bani sau produse pentru persoanele beneficiare ale acestei campanii pot apela numarul de telefon 0233791554 sau pot face donatii.

Cadouri 2in1


In fiecare an cheltuim sume impresionante pe cadouri pentru cei dragi, dar si pe podoabe sau decoratiuni. Nu ar fi ideal ca o parte din profitul obtinut de comercianti sa fie donata unor ONG-uri care ii ajuta pe cei aflati in dificultate?

Ei bine, chiar este posibil! CharityGift.ro, primul magazin online caritabil din Romania, pune la dispozitia doritorilor posibilitatea de a dona spre vanzare obiecte noi, in stare buna de functionare. Suma rezultata in urma vanzarii va fi donata unuia dintre ONG-urile participante la program.
Donatorul alege ONG-ul caruia doreste sa ii ofere contravaloarea bunului.

CharityGift.ro este un site caritabil si un proiect de voluntariat, o parte din profitul realizat in urma vanzarilor fiind donat unor ONG-uri. Voluntarii sunt asistati de o casa de avocatura si de o firma de audit care se asigura de corectitudinea operatiunilor si vanzarilor realizate. Toate operatiunile si vanzarile sunt publicate pe site sub forma unui raport lunar.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod