Redecorare: 7 reguli esenţiale ca să alegi şi să foloseşti corect culorile

Vrei să redecorezi o cameră, dar nici nu ştii cu ce să începi? Câteva reguli simple te învaţă cum să demarezi totul, cum să alegi culorile şi cum să le foloseşti. Iată care sunt:

Vrei să redecorezi o cameră, dar nici nu ştii cu ce să începi? Câteva reguli simple te învaţă cum să demarezi totul, cum să alegi culorile şi cum să le foloseşti.

Iată care sunt:

1. Testează culorile
Foloseşte o bucată de carton pe care să o vopseşti în culoarea pe care o vrei în camera ta. Apoi aşaz-o în diferite zone ale camerei, în cel mai luminos, în cel mai întunecat, lângă uşă etc. În acest fel îţi dai seama cel mai bine cum ar arăta pe pereţii camerei.

2.

Găseşte inspiraţia
Decupează imagini din reviste care conţin combinaţii de culori ce ţi se par interesante, broşuri, felicitări şi orice altceva îţi atrage atenţia prin culori. Adună obiecte mărunte care îţi plac, de la rujuri, farduri, obiecte textile şi chiar lucruri naturale pe care le găseşti. Fotografiază-le şi transferă-le în computer pentru a-ţi contrui o bază de date de culori care te inspiră.

3. Alege starea pe care o vrei
Hotărăşte-te asupra atmosferei pe care vrei să ţi-o inspire camera, de la elegant, rafinat, rustic, relaxant, sexy şi lista poate continua.

O poţi transforma alegând culorile şi nuanţele care să te ajute să-ţi atingi scopul.

4. Foloseşte obiectele
Porneşte redecorarea pornind de la un obiect, în loc să porneşti de la mostre de culoare. De exemplu, o bucată de material textil roşu îţi permite să alegi mai uşor culorile pe care să le foloseşti, decât o mostră de culoare fără viaţă.

5. Regula de trei
Urmează întotdeauna regula de trei: când alegi o culoare, foloseşte-o cel puţin de trei ori într-o cameră.

În imaginea de mai jos, galbenul apare pe perne, pe cuvertură, ca un accent de culoare pe noptieră, dar şi pe pereţi.

6. Menţine holurile neutre
Gândeşte-te la holuri ca la delimitări între camere ce oferă o pauză de culoare. Dacă le păstrezi neutre, în culori precum crem, bej, nisipiu, alb etc., poţi folosi orice culori în camere, fără să ai senzaţia că totul este încărcat.

7. Combină texturile
Foloseşte diferite texturi, în aceeaşi culoare, pentru a evita monotonia.

De exemplu, poţi asocia catifeaua albă cu o măsuţă împletită albă.

Sursă foto: bhg.com

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod