Rasfat si servicii de spa la tine acasa

Cele mai multe dintre noi preferam relaxarea si momentele linistite pe care ni le ofera o baie fierbinte. Aceasta este una dintre modalitatile perfecte de a ne detasa de clipele stresante din timpul zilei.

Spre deosebire de perioada Romei antice, cand baile publice aveau un rol social covarsitor, astazi preferam ca baia, procesul propriu-zis de curatare si spalare a corpului, sa se desfasoare in spatiul privat.

Cele mai multe dintre noi preferam relaxarea si momentele linistite pe care ni le ofera o baie fierbinte. Aceasta este una dintre modalitatile perfecte de a ne detasa de clipele stresante din timpul zilei.

In cazul in care baia ta nu este foarte spatioasa, cu atat mai mult trebuie sa fii atenta la stilul decorativ folosit, precum si la modalitatile de armonizare a tuturor elementelor de design interior.

Stabileste un punct focal sau de interes al incaperii, care sa atraga atentia si care, in acelasi timp, sa iti ofere si senzatia unui spatiu mult mai generos. O oglinda amplasata pe unul dintre pereti poate face minuni in acest sens...

Incet-incet, camera ta de baie capata proportiile unei bai confortabile si intime si, de ce nu, chiar ale unui spa.

Curatenia trebuie sa primeze - aceasta are rol (si) de atenuare a dezordinii specifice unei bai mici si "inghesuite" cu tot felul de produse si obiecte necesare in acest spatiu.

Pentru a te simti in largul tau acasa, "echipeaza-ti" baia cu instalatii sanitare noi si de calitate. Este o investitie serioasa si destul de costisitoare, dar se va amortiza rapid. Astfel, o camera de baie moderna este dotata, de regula, cu o chiuveta, un vas de toaleta si o cada sau un dus.

Uneori, in camerele de baie cu dimensiuni generoase, proprietarul decide sa isi "instaleze" o sauna, un jacuzzi sau alte facilitati.

Chiar daca nu te poti lauda cu o baie impunatoare, aceasta poate fi transformata, cu putin efort, intr-un spa. In spatiul intim al acestei incaperi, vei simti ca esti tratata ca o regina, asa cum meriti. De ce sa nu iti creezi aici un mic sanctuar, cu perne decorative si cu prosoape moi si pufoase?

Decoreaza-ti baia cu flori proaspete, cu parfum delicat, sau cu lumanari parfumate.

Pana la urma, este una dintre cele mai importante incaperi ale locuintei tale, asa ca de ce sa nu o "rasfeti" putin, pentru a te simti, la randul tau, rasfatata?

Este posibil ca baia ta sa aiba nevoie de ceva mai multe reparatii si imbunatatiri, iar cateva buchete de flori nu sunt de ajuns pentru a rezolva problema... Insa inainte de a incepe renovarile, ia in calcul doua aspecte cruciale: dimensiunea baii si bugetul de care depinzi pentru aceste proiecte de "remodelare".

Dupa ce ai stabilit suma exacta pe care iti permiti sa o cheltuiesti in acest scop, poti incepe alergatura prin magazine, in cautarea diferitelor instalatii si accesorii de care ai nevoie. Invata sa faci comparatie atat intre preturi, cat si intre produsele regasite pe piata, pentru a alege obiectele care iti ofera cel mai bun raport calitate/pret.

Renovarea unei camere de baie presupune numeroase planuri, discutii si strategii.
In primul rand, trebuie sa stii ce anume vei instala - noua ta cada va avea jeturi, baterie etc.? Fiecare modificare presupune pasi suplimentari, astfel incat este preferabil sa stii din timp ce anume intentionezi sa modernizezi sau sa schimbi.

Alege instalatiile, bateriile, robinetele si materialele astfel incat sa corespunda utilizarii apei reci, dar si a celei calde. Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in calcul il reprezinta curatarea si intretinerea acestor instalatii si materiale.

Nu uita ca, acolo unde este apa, exista si umiditate in exces. Ventilatia necorespunzatoare incurajeaza aparitia igrasiei si a mucegaiului pe suprafetele ude sau umede. In cazul in care camera ta de baie nu este prevazuta cu o aerisire adecvata, foloseste un ventilator pentru a facilita uscarea podelei si a covoraselor speciale pentru baie, prevenind in acest fel aparitia mucegaiului.

In momentul in care demarezi proiectul remodelarii acestei incaperi, tine cont de stilul de viata si de preferintele tale.
Iti plac la nebunie baile lungi si relaxante? Daca raspunsul este afirmativ, cand pleci la cumparaturi, nu te teme sa te tolanesti in baia expusa in magazin, inainte de a o achizitiona.

Daca, dimpotriva, preferi dusurile scurte si revigorante, renunta la cada care iti ocupa atat de mult spatiu si investeste intr-un dus cu mai multe jeturi, ideale pentru un masaj viguros.

Bineinteles, este necesar sa te asiguri ca se respecta toate masurile de siguranta - baia este locul in care se pot produce numeroase accidente nefericite si este bine sa te feresti de astfel de necazuri. Aparatele electrice trebuie tinute la distanta de apa, iar covorasele speciale pentru baie, antiderapante, reprezinta un accesoriu obligatoriu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod